دولت بدون هماهنگي با مردم قادر به حل مشكل آب نيست
رضا داوري اردكاني امروز چهارشنبه درمراسم افتتاحيه همايش 'علل و راهكارهاي مقابله با بحران كمي و كيفي آب در كشور' كه در محل فرهنگستان علوم در حال برگزاري است، گفت: هم دانشمندان وهم مردم درگير مشكل آب هستند.مشكل آب تازه نيست اما در قرن اخير اين مشكل به بحران تبديل شده است
وي اظهار كرد:هنوز ما در اين زمينه به طرح مساله نرسيده ايم. كارمهمي كه دانشمندان مي توانند انجام دهند اين است كه مساله را به درستي مطرح كنند.امروز عصر رسانه است اما در رسانه هاي ما نقد زيادي در رابطه با مشكل آب و مشكلات اجتماعي جامعه به چشم نمي خورد.
وي ادامه داد: حدود 70 سال پيش زماني كه فناوري آمد، ما فناوري را به صورت موهبتي كه ديگران ساخته اند با خوشحالي گرفتيم كه كوچك ترين آن فناوري حفر چاه بود. زماني كه چاه زدن باب شد حفاران چاه فكر نمي كردند كه اين كار چه مصيبتي به بار مي آورد.زماني متوجه شدند كه حفاري چيست كه قنات ها خشك شدند.
اردكاني ادامه داد: آب هنوز براي ما مساله است و مشكل آب هنوز به جايي نرسيده كه از طرح مساله براي آن نااميد شويم؛ اميدواريم راه هايي پيدا كنيم كه زياد به سختي و مصيبت دچار نشويم.
وي تصريح كرد:براي اين موضوع بايد رابطه اي ميان دانشمندان و مردم برقرار شود و اين رابطه بايد علاوه بر رابطه ميان دانشمندان و دولت باشد.اگر ميان دانشمندان، دولت و مردم همدلي بود اكنون مشكل آب به اينجا نمي رسيد؛ مشكل اين است كه چگونه مي توان وحدت و هماهنگي ايجاد كرد و دانشمندان بايد علت برقرار نشدن اين هماهنگي را پيدا كنند.
رييس فرهنگستان علوم با اشاره به پيشنهادهاي مطرح شده براي حل بحران آب به پيشنهاد تاسيس سازمان واحدي براي نظارت بر مساله آب اشاره كرد و گفت: اين پيشنهاد بسيار خوب است اما بايد ببينيم كه اين طرح با شرايط و امكانات فرهنگي، اجتماعي ما چقدر هماهنگ است. حرف ها و طرح هاي خوب زياد وجو دارد اما بسياري از آنها عملي نيستند بايد به امكان عملي و اجرا شدن آن فكر كرد.
اردكاني گفت: موضوع آب، مساله زندگي و جهاني است و براي داشتن حداقل آب بايد فكر كنيم و فكر نكنيم كه با صرف هزينه گزاف و فناوري اين مسئله قابل حل است.