نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

وضعیت سلامت روان جامعه نسبت به گذشته نامطلوب تر شده است

سلامت روان و شناخت شیوه های ارتقای آن یکی از موضوعات مهم سلامت همگانی است.بنابر تعریف سازمان سلامت جهان سلامت روان وضعیتی از سلامت هر فرد است که باعث تحقق استعدادهای بالقوه، توانایی کنار آمدن با تنش‌های معمول زندگی ، انجام کار مفید و ثمر بخش و توان مشارکت با اجتماع در او می‌شود.

بنابراین موضوع سلامت روان و مواجهه بابیماری های روانی در صدر مسایلی است که امروزه جهان با آن روبه رو است و با مطالعه وضعیت سلامت روان افراد  می‌توان اطلاعات ارزشمندی در زمینه برنامه‌ریزی های آموزشی ،درمان، پیشگیری از بروز اختلالات روانی در اختیار مسئولان، برنامه ریزان ومدیران سازمان ها و مراکز ارائه خدمات قرار داد.

محققان مرکز تحقیقات سنجش سلامت کشور در پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی طی تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که وضعیت سلامت روان جامعه نسبت به گذشته نامطلوب تر شده است.همچنین محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیده اند که درصدی از مردم به ویژه زنان دارای درجاتی از اختلال در سلامت روان هستند .اما راهکارهای متعددی برای حفظ و ارتقای سلامت مردم وجود دارد.

مهمترین اقدام در ارتقای سلامت روان مردم ابتدا درک صحیح موضوع و سپس طراحی مداخلاتی فراگیر است تا جمعیت بیشتری را به ویژه در گروه های آسیب پذیر پوشش دهد.

محققان معتقدند بیکاری عامل موثر برای ایجاد اختلال در سلامت روان تلقی شده است که از مداخلات مهم می‌تواند برنامه ریزی دولت برای اشتغال زایی هرچه بیشتر به ویژه در نسل جوان و نیز رسیدگی هرچه بیشتر به وضعیت معیشت مردم باشد.

همچنین محققان مرکز تحقیقات سنجش سلامت کشور ،کاهش عوامل تنش و فشار عصبی را از اقدامات موثر در ارتقای سلامت روان می‌دانند .در این راستا کاهش تنش های سیاسی بی حاصل و ایجاد فضای آرام از سوی رسانه‌های جمعی ممکن است از جمله اقدامات کم هزینه و پرفایده ای باشد که جمعیت کثیری از مردم از جمله جوانان و افراد با سطوح تحصیلی متوسط بتوانند از مواهب آن در ترمیم سلامت روان خود بهره مند شوند.

درنهایت شاید مهمترین اقدام در ارتقای سلامت روان مردم ابتدادرک صحیح موضوع و سپس طراحی مداخلاتی فراگیر باشد که بتواند جمعیت بیشتری را به ویژه در گروه های آسیب پذیر پوشش دهد.

این تحقیق که توسط دکتر علی منتظری ،دکتر محمود طاووسی،دکتر علی اصغر حائری مهریزی ،دکتر اکرم هاشمی و دکتر فاطمه تقی زاده انجام شده در اخرین شماره از نشریه پایش- سال پانزدهم، شماره سوم، خرداد ـ تير 1395- منتشر شده است.

 

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل