یکی از خواسته های عموم والدین در رژیم غذائی فرزندانشان، گنجاندن میزان بیشتری از مواد غذائی مفید و حذف غذاهای مضر است. موضوعی که در بسیاری از موارد با موفقیت رو به رو نمی شود. پژوهشگران برای رسیدن به این هدف پیشنهاد می کنند که مواد غذائی مفید و مورد نیاز کودکان را به زور به آن ها ندهید بلکه این مواد غذائی را در محلی قرار دهید که فرزند شما به راحتی به آن دسترسی داشته باشد تا هر زمان که مایل بود از آن مصرف کند.
با توجه به علاقه ذاتی کودکان به غذاهای ناسالم، بهتر است میزان دسترسی کودکان به این گروه از مواد غذائی را محدود کرده و در عوض مواد غذائی سالم را در فضائی قابل دسترس برای آن ها قرار داده و از به کار بردن اجبار و خشونت برای انتخاب مواد غذائی سالم خودداری کنید . بهترین گزینه، دشوار کردن دستیابی به مواد غذائی ناسالم و ارائه نامحسوس و کنترل شده مواد غذائی سالم به کودکان است.
به طور کلی مواد غذائی نامناسب برای سلامتی از جمله چیپس ، سیب زمینی سرخ شده، فست فودها ، غذاهای تهیه شده در رستوران ، گوشت قرمز و موارد مشابه برای بیشتر افراد و به ویژه کودکان ، بسیار جذاب بوده و متقاعد کردن افراد کم سن برای جایگزینی مواد غذائی سالم به جای این غذاها بسیار دشوار است.
دیوید جاست از پژوهشگران آزمایشگاه مواد غذائی در دانشگاه کرنل در این رابطه می گوید : مطالعات تیم تحقیقاتی نشان می دهد که بیشتر بچه ها در زمانی که آن ها را در انتخاب قراردادی برای گزینش بین سیب و سیب زمینی سرخ کرده آزاد بگذارید ، گزینه سیب زمینی سرخ شده را انتخاب می کنند. ما این موضوع را حتی در مورد گزینه های جذاب تری مثل سیب برش خورده نیز امتحان کرده و به نتیجه ای مشابه رسیدیم.
در ادامه ، اعضای این تیم تحقیقاتی به مطالعه واکنش های 15 کودک شش تا هشت ساله که در رستوران های فست فوت ، ناگت مرغ سفارش داده پرداخته و از این افراد خواسته شد تا غذاهای خود را با مواد غذائی سالم عوض کنند.
در این مطالعه ، به نیمی از کودکان ناگت مرغ به همراه سیب زمینی سرخ شده ارائه شده و به آن ها پیشنهاد شد تا سیب زمینی سرخ شده را با سیب عوض کنند و به نیم دیگر افراد تحت مطالعه ، ناگت مرغ به همراه سیب ارائه شده و به آن ها پیشنهاد شد سیب های خود را با سیب زمینی سرخ شده تعویض کنند.
نتایج این آزمایش حاکی از این موضوع بود که بیش از 86 درصد کودکان ، سیب های خود را با سیب زمینی سرخ شده تعویض کردند.
در ادامه ، پژوهشگران این موضوع را با کاهش مقدار سیب زمینی سرخ کرده و افزایش سیب امتحان کردند و باز هم دریافتند کودکان تمایل بیشتری به خوردن سیب زمینی یا غذاهای ناسالم حتی در زمانی که به آن ها گزینه انتخاب ارائه می شود دارند.
پژوهشگران در خاتمه توصیه کردند که با توجه به علاقه ذاتی کودکان به غذاهای ناسالم، بهتر است میزان دسترسی کودکان به این گروه از مواد غذائی را محدود کرده و در عوض مواد غذائی سالم را در فضائی قابل دسترس برای آن ها قرار داده و از به کار بردن اجبار و خشونت برای انتخاب مواد غذائی سالم خودداری کنید . بهترین گزینه، دشوار کردن دستیابی به مواد غذائی ناسالم و ارائه نامحسوس و کنترل شده مواد غذائی سالم به کودکان است.
شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی BMC Research منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.