کلیهها جزو مهمترین اعضای حیاتی بدن انسان هستند و به طور پیوسته جریان خون را تصفیه میکنند. از این رو این اعضای حیاتی همیشه تحت تاثیر سموم و مواد دارویی محلول در خون هستند و در صورت وجود مواد شیمیایی با دوز بالا به سرعت آسیب میبینند.
محققان دانشگاه میشیگان معتقدند که با استفاده از یک تراشه هوشمند الکترونیک میتوان قبل از تولید انبوه داروها احتمال عوارض و مسموم کنندگی آنها را قبل از مصرف مورد آزمایش قرار داد.در شرایط فعلی محققان برای آزمایش داروهای جدید از حیوانات آزمایشگاهی استفاده میکنند. مهمترین ضعف این روش، تفاوت روند سنتز و استفاده داروها در بدن حیوانات است که خوشبختانه در ساخت تراشه کلیه، نزدیکترین شباهت ساختاری به کلیه طبیعی انسان در نظر گرفته شده است.
تراشه کلیه شامل سلولهای طبیعی کلیه در یک لایه غشاء نفوذپذیر است که نمونه مواد دارویی جدید بعد از تزریق از قسمت بالا با عبور از سلولهای کلیه باعث تغییر در ساختار شیمایی سلولها شده و با بررسی سلولها عوارض مثبت یا منفی آنها مشخص میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ،با استفاده از تراشه کلیه علاوه بر امکان آزمایش دوزهای مختلف دارویی میتوان روشهای مختلف سنتز یک دوز دارویی را نیز بررسی کرد.
No tags for this post.