رسانه های دیجیتال طرز تفکر انسان ها را تغییر می دهند

اگر شما نیز از کاربران همیشگی لپ تاپ ها و تبلت ها و تلفن های همراه هوشمند هستید و اخبار و کتاب های خود را نیز با کمک این دستگاه ها مطالعه می کنید، باید بدانید که این رسانه ها می توانند برای شما آسیب رسان باشند. تحقیقات جدید انجام شده نشان از آن دارند که رسانه های دیجیتالی می توانند نحوه تفکر انسان را تغییر بدهند.

نتیجه به دست آمده نشان از آن داشت که رسانه های دیجیتالی تمرکز فرد را بر روی محتوای اصلی کاهش داده و در حقیقت نحوه تفکر او را تغییر می دهند.

بر اساس مقاله ای علمی که در سمینار بین المللی ACM به مخاطبان ارائه شد، رسانه های دیجیتالی می توانند نوع تمرکز شما را تغییر بدهند. این امر به این معنی است که رسانه های دیجیتالی موجب می شوند تا به جای تمرکز بر روی خلاصه متن خوانده شده و دریافت مفهوم آن، انسان بر روی جزئیات و حواشی تمرکز داشته باشد.

برای انجام این تحقیقات، دانشمندان ابتدا یک سوال کلی را به عنوان هدف خود تعیین کردند: آیا پردازش یک داده مشابه بر روی دو پلتفرم دیجیتالی و غیر دیجیتالی می تواند اثراتی در سطح ساختاری داشته باشد؟ برای پاسخ به این سوال، تعداد 300 شرکت کننده برای این تحقیق در نظر گرفته شدند که این تعداد در ادامه به 100 نفر کاهش یافت.

این شرکت کنندگان با یکی از دو نسخه مشابه از یک مقاله خاص روبرو می شدند که یکی از آنها در رسانه ای دیجیتالی ارائه شده و دیگری دقیقا نسخه چاپ شده از همان محتوای ارائه شده در رسانه دیجیتالی بود. پس از اتمام فرایند مطالعه، یک سری سوال مربوط به مقاله از افراد پرسیده می شد که نتیجه به دست آمده نشان از آن داشت که رسانه های دیجیتالی تمرکز فرد را بر روی محتوای اصلی کاهش داده و در حقیقت نحوه تفکر او را تغییر می دهند.

در این میان و برای پیشگیری از مشکلاتی مانند عادت نداشتن افراد به استفاده از رسانه های دیجیتالی نیز راهکارهایی در نظر گرفته شده بود که مهم ترین آنها را می توان محدوده سنی 20 تا 24 سال برای شرکت کنندگان دانست که مسلما این رده سنی بیشترین تعامل و سازگاری با رسانه های دیجیتالی را دارند.

 

منبع: eurekalert

ترجمه: آناهیتا عیوض خانی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا