نگراني هاي بين المللي در مورد زباله هاي پلاستيكي به ويژه ورود اين زباله ها به آب هاي اقيانوس ها و درياها، رو به افزايش است. تازه ترين برآورد به عمل آمده در اين زمينه نشان مي دهد كه تا سال 2050 ميلادي ميزان زباله هاي پلاستيكي از شمار ماهي ها در اقيانوس هاي جهان بيشتر خواهد شد.
علاوه بر اين، پزشكان ظروف ساخته شده از انواع خاصي از پلاستيك ها را براي سلامتي مضر اعلام كرده اند.
بر اين اساس، گروهي از مهندسان زيست پزشكي در دانشگاه تافتس آمريكا روشي ابداع كرده است كه خوراكي ها را با يك لايه تقريبا نامرئي از فيبروين (fibroin)، يك پروتيين در ابريشم، مي پوشاند.
همين گروه از محققان پيش از اين، فنجاني از جنس ابريشم به عنوان يك جايگزين بيش از يكبار مصرف براي فنجان هاي پلاستيكي، درست كردند.
اين محققان در مقاله اي كه در مجله Scientific Reports منتشر شد، چگونگي استفاده از ابداع خود را براي نگهداري توت فرنگي و موز به مدت يك هفته و يا بيشتر توضيح دادند.
آنها براي اين منظور ابتدا ميوه ها را با فرو بردن در يك ظرف مايع حاوي مقدار كمي فيبروين پوشش مي دهند اما اين پوشش دهي را مي توان با افشانه نيز اعمال كرد. اين ابريشم به طور طبيعي از كرم هاي پروانه توليد مي شود.
توت فرنگي هايي كه هفت روز در دماي اتاق مي مانند، تغيير رنگ داده و نرم مي شوند، اما پس از آن كه با فيبروين پوشش داده شدند، همچنان آب دار و سفت باقي ماندند.
محققان پس از آزمايش پروتيين ابريشمي روي موز هم متوجه شدند كه پوست موزهاي بدون پوشش و با پوشش طي 9 روز قهوه اي تر شد، اما مغز موزهايي كه پوشش داشتند، برخلاف موزهاي بدون پوشش، به اندازه زيادي سالم و سفيدرنگ ماند.
نتايج اين بررسي نشان داد كه پوشش هاي فيبريون ابريشمي با كاهش تنفس ميوه، طراوت ميوه هاي فاسد شدني و آبدار ماندن آنها را طولاني تر مي كند.
به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي اينديپندنت، همچنين آزمايش هاي به عمل آمده در زمينه امكان هر گونه مسموميت زايي پوشش ياد شده نشان داد كه تاثيرات مورد نظر بسيار كمتر از ميزان مجاز سمي بودن آب شرب است كه در دستور العمل هاي سازمان جهاني بهداشت جهاني ذكر شده است.