نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تاثیر تغییر اقلیم بر دریای خزر بررسی شد

ناصر حاجی زاده ذاكر رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی در این مراسم گفت: این یك كارگاه بین المللی است كه در خصوص تغییرات آب و هوایی و اثرات آن بر محیط های زیست دریایی با تاكید بر دریای خزر برگزار می شود.

وی با اشاره به این كه در این كارگاه آخرین اطلاعات در زمینه تغییر آب و هوا و اثرآن بر محیط های دریایی ارائه می شود افزود: تغییرات آب و هوا یك مساله اساسی در بحث اقیانوس شناسی و تاثیر زیادی بر خصوصیات دریاها و اقیانوس ها چه از طریق تراز آب، درجه حرارت، شوری، محیط زیست، اكوسیستم های دریای ـ جانوری و گیاهی و به تبع آن بهره برداری می گذارد.
وی گفت: در سطح جهان مطالعه تاثیر اقلیم بر روی محیط زیست دریایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است از این رو با همكاری شبكه علمی و فناوری اقیانوس شناسی كشورهای اسلامی و كمیته دائمی همكاری های علمی و فناوری كشورهای اسلامی این كارگاه برگزار شد.
وی گفت: درك اثر تغییر اقلیم و تهدیدات آن بر محیط زیست دریاهای محصور در خشكی با تاكید بر دریای خزر، تبادل دانش در مورد طرح های اجرایی تغییر اقلیم برای مدیریت آمادگی در برابر خطر با توجه به تجارب موجود، تبادل دانش و تجربه كشورهای عضو در زمینه تاثیر تغییر اقلیم در محیط های دریایی و برنامه ریزی همكاری های علمی و تحقیقات آینده برای كشورهای عضو شركت كننده در كارگاه در زمینه تاثیر تغییر اقلیم در محیط های دریایی اهداف این كارگاه است.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم طبیعی اظهاركرد: در این كارگاه تغییراتی كه تغییر اقلیم بر خزر ایجاد می كند و اثرات آن بر روی اكوسیستم دریایی مورد مطالعه قرار می گیرد.
وی گفت: فرآیندهای اقیانوسی، تغییر در تابش خورشیدی دریافت شده توسط زمین، فوران آتشفشان ها و تغییرات ناشی از فعالیت های بشری از جمله عوامل تاثیرگذار بر تغییر اقلیم در جهان هستند و در حال حاضر تغییرات ناشی از فعالیت های بشری مسبب اصلی گرمایش جهانی بوده كه در اثر افزایش گازهای گلخانه ای در جو است.
وی افزود: دریای خزر كه به عنوان بزرگ ترین حوزه آبی داخل خشكی در جهان در مرز قاره آسیا و اروپا واقع است و اكنون پنج كشور ساحلی پیرامون آن قرار گرفته اند تحت تاثیر اثرات ناشی از تغییر اقلیم است.
وی ادامه داد: تغییر طراز آب دریای خزر، تغییر مسیر جریانات دریایی، گسترش بیابان زایی به ویژه در سواحل شرقی آن، افزایش فراوانی طوفان های دریایی، افزایش دمای سطح آب، كاهش تنوع گونه ای و بوم سازگان دریایی و ورود گونه های مهاجر از جمله اثرات تغییر اقلیم در دریای خزر است كه خسارات زیادی به اكوسیستم ساحلی، سازه ها، كشتیرانی و صیادی به همراه دارد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل