توجه صرف به توسعه تحصیلات تکمیلی یک آفت است

 دکتر وحید احمدی در مراسم افتتاحیه شورای سیاستگذاری منطقه دو پژوهشی که در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد، اظهار کرد: از تشکیل جلسات در مناطق، توجه بیشتر به مسائل منطقه‌ای، همفکری با مدیران دانشگاهی و اجرایی مناطق و اخذ تصمیمات موثر برای توسعه مناطق است.

وی تاکید کرد: دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری باید در زندگی روزه مردم و اقتصاد جامعه موثر باشند، در غیر این صورت اهمیت خود را برای جامعه از دست می دهند که در جهت نیل به این هدف باید دانشگاه‌ها توانمندی حل مشکلات را داشته باشند و هم تقاضای جامعه از دانشگاه‌ها تقویت شود.

دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای خروج نگاه جامعه به پژوهش به عنوان یک پدیده تزئینی و هزینه‌ای، باید نگرش جامعه و دانشگاه به مقوله پژوهش تغییر کند و پژوهش ابزار نوآوری و رفع مشکلات در همه حوزه‌های جامعه شناخته شود.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی با سرعت خوبی در حال پیشرفت هستند ولی جامعه هنوز به اندازه کافی برای حل مشکلات خود به دانشگاه ها تکیه نکرده و نیازهای خود را عرضه نمی‌کند، گفت: این موضوع نیازمند آسیب شناسی و همچنین تبلیغ و اطلاع رسانی توانمندی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: باید هدف اصلی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی تربیت نیروهای خلاق، نوآور و کارآفرین باشد و برای رسیدن به این هدف باید به همه مقاطع تحصیلی توجه و برنامه ریزی شود.

وی همچنین توجه صرف برخی از دانشگاه‌ها به توسعه تحصیلات تکمیلی را یک آفت دانست و گفت: در مقاطع پایین‌تر نیز پرورش نیروهای خلاق برای رفع مشکلات جامعه امکان پذیر است.

در ادامه این نشست رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران به عنوان دبیر منطقه دو پژوهشی، مدیرکل استاندارد استان گلستان و معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری منطقه دو پژوهشی کشور دیدگاه‌های خود را در خصوص مسائل پژوهشی کشور بیان کردند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا