آیا «اژدها» به مریخ می رسد
اگرچه در سالهای گذشته مأموریتهای زیادی به سوی مریخ انجام شده است اما تمامی این پروژه ها صرفا برای یافتن نشانی از حیات در این سیاره و بررسی اوضاع اقلیمی آن بوده است. حالا اما قرار است مقدمات سفر نخستین سری از انسانها به مریخ مهیا شود.
شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده که تا سال ۲۰۱۸ فضاپیمای Dragon را به سوی مریخ پرتاب می کند. اما اصولا آیا فضاپیمای «اژدها» پرواز خواهد کرد؟
جیم بل از دانشگاه دولتی آریزونا که در مأموریتهای متعدد مریخ با ناسا همکاری داشته و هم اکنون نیز بر روی مریخ نورد Mars ۲۰۲۰ کار می کند معتقد است: اصولا همه کارهایی که از ابتدا درخصوص فضاپیمای اژدها انجام شده با در نظر گرفتن رسیدن این کپسول فضایی به مریخ بوده است. این روند را می توان از ایده اولیه تا رسیدن به مرحله طراحی مشاهده کرد.
برخلاف تصورات رایج، رسیدن این فضاپیما به مریخ چالشی ترین بخش این مأموریت به شمار نمی آید بلکه نشاندن آن بر روی این سیاره نکته بحث برانگیز اصلی است. به همین دلیل گفته می شود که مهندسان اسپیس ایکس به نقطه نظرات همتایانشان در ناسا احتیاج دارند.
برین گلاس از محققان مرکز تحقیقات ایمز ناسا در کالیفرنیا می گوید: جزئیات زیادی درباره این مأموریت وجود دارد که چیزی درباره آنها نمی دانیم اما حداقل مطمئن هستیم که از سال ۲۰۱۱، اقدامات زیادی برای تحقق این مأموریت تاریخی در دست انجام بوده است.
راکت فالکون ۹ که این روزها به واسطه بازیابی آن به شهرت عجیبی دست یافته است نخستین بار در سال ۲۰۱۰ پرتاب شد. از سال ۲۰۱۲ نیز شاهد انتقال موفقیت آمیز کپسول باری Dragon توسط این راکت به ایستگاه فضایی بین المللی بوده ایم. اما در سفر به مریخ همه چیز فرق می کند و به همین دلیل قرار است از نسخه پیشرفته راکت و فضاپیما استفاده شود. راکت پیشرفته تر Falcon Heavy نسخه بعدی فضاپیمای اژدها یعنی Dragon ۲ را به مریخ خواهد برد.
رابرت براون از مهندسان فنی اسبق ناسا که هم اکنون در انستیتو فناوری جورجیا در آتلانتا حضور دارد می گوید: اگر راکت Falcon Heavy طبق برنامه آماده شده و فضاپیمای Dragon ۲ نیز بر اساس زمان بندی از پیش تعیین شده به مرحله نهایی آزمایشات برسد آنگاه می توان گفت که رسیدن اسپیس ایکس به مریخ در سال ۲۰۱۸ امکانپذیر خواهد شد. اما اگر این آماده سازی ها زمان بیشتری به طول انجامد آنگاه رسیدن به مریخ در این مدت کوتاه دشوارتر خواهد شد.