دولت این کشور با هشدار نسبت به این وضعیت اعلام کرده که در حال حاضر چهار میلیون نفر از گرسنگی رنج میبرند.
خشکسالی دو سال اخیر همراه با پدیده ال نینو (الگوی آب و هوایی پیچیده ای که ناشی از تغییر دمای اقیانوس آرام در مناطق استوایی است) باعث کمبود شدید آب شده است به طوری که زنان باید برای دسترسی به آب مسیرهایی طولانی را طی کنند.
"مولین" یکی از ساکنان "موینیزی" در جنوب زیمبابوه می گوید: فاصلهای که برای دسترسی به آب باید طی کنیم زیاد است. گاهی وقت ها نوزادانمان را به پشت مان می بندیم و با خودمان می بریم. من ناچارم بعضی اوقات نوزاد سه ماههام را در خانه بگذارم. مشکل آب، مشکل بزرگی است.
جنوب زیمبابوه بیش از مناطق دیگر از خشکسالی آسیب دیده و گرسنگی شدید به کودکان بیشتر از دیگران ضربه زده است. دولت می گوید که 33 هزار کودک برای دسترسی به مراقبت های بهداشتی مشکل دارند.
به گزارش ایسنا، معاون رئیس جمهوری زیمبابوره از نیاز به 1.5 میلیارد دلار برای واردات اضطراری مواد غذایی سخن گفته است. با این حال مشکل تنها تامین غذا برای مردم نیست بلکه با خشکسالی گسترده و نبود مراتع، مردم گاوهایی را که تنها منبع تامین غذایشان به شمار می روند، از دست می دهند.
اقتصاد زیمبابوه به شدت به کشاورزی وابسته است به طوری که 30 درصد درآمد صادراتی کشور ناشی از محصولات کشاورزی است و کشاورزی 19 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد.
حدود 70 درصد جمعیت این کشور 14 میلیون نفری به کشاورزی و صنایع مرتبط به آن وابسته هستند.
No tags for this post.