اولین بار روز جهانی آسم در سال ۱۹۹۸ در بیش از ۳۵ كشور دنیا مورد تكریم قرار گرفت كه بتدریج بر مشاركت سایر كشورها افزوده شد بطوریكه این روز به عنوان یكی از رویدادهای مهم در افزایش آگاهی مردم در خصوص بیماری آسم بحساب می آید.
آسم بیماری مزمن ریوی و سیستم تنفسی تلقی می شود كه باعث التهاب و انقباض راه های هوایی می شود كه هوا را به ریهها منتقل میكند و در نتیجه بروز این حالت، فرد توانایی تنفس به طور طبیعی را از دست داده و دچار مشكل تنفسی می شود.
آسم ازجمله بيماريهاي شايعي است كه براي تمامي گروههاي سني از شيرخوارگي تا كهولت مشكلات زيادي را ايجاد كرده است. در حال حاضر در حدود 300 ميليون نفر در سراسر جهان از اين بيماري رنج ميبرند و طي 20 سال اخير اين بيماري در ميان گروههاي سني مختلف، بخصوص كودكان افزايش چشمگيري داشته است. اگرچه آلرژي بيماري خطرناكي نيست، ميتواند مشكلات بسياري را براي بيماران و هزينه زيادي را براي جامعه ايجاد كند و بهطور كلي كنترل آسم درحين سادگي احتياج مداوم به كنترل و پيگيري دارد، كه ممكن است سالها طول بكشد.
آسم دهمين عامل عمر از دست رفته در ايران شناخته شده است. كشور ما از نظر شيوع آسم جزء كشورهاي ميانه دنيا محسوب ميشود اما مسئله مهم اين است كه اين بيماري شايعترين بيماري مزمن در كشور است. آمار شيوع آسم در كشور ما نيز رو به رشد است به نحوي كه اين ميزان بين 5 تا 15 درصد در كشور ميرسد، به عبارت ديگر چيزي در حدود 5/6 ميليون نفر در ايران مبتلا به آسم هستند. البته اين آمار در كشورهاي ديگر جهان متفاوت است.
منبع: دانشگاه علوم پزشکی تهران
No tags for this post.