دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس دومین کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت با اشاره به تفاوت گردشگری معنوی و گردشگری و معنویت گفت:از آنجا که برخی اصطلاحات و ترکیب ها به صورت ذهنی القا کننده معانی است که شاید بسیار سطحی یا دور از نظر واقعی جلوه کند، لازم است مفهوم گردشگری و معنویت را از گردشگری معنوی جداسازی کرد.
وی افزود: محققان و مجریان گردشگری همواره گردشگری معنوی را گونه ای خاص از گردشگری فرض کرده اند که در آن هدف اصلی گردشگری بر اساس معیار های معنا و ژرف نگری تنظیم و ساختار داده شده است. در حالی که مقوله گردشگری و معنویت اشاره ای عمیق به انواع گردشگری دارد که می تواند با معنا و مفاهیم متفاوت همراه باشد.در نتیجه باید گفت، موضوع گردشگری و معنویت به گونه ای خاص از گردشگری اشاره ندارد، بلکه هر نوع از گردشگری، می تواند بستر ساز یا حامل معانی و مفاهیم متفاوت باشد.
ایمانی خاطرنشان کرد: گردشگری که با حرکت فیزیکی فرد گردشگر در مختصات جغرافیایی شکل می گیرد، امکان کاوش و بازشناسی مفاهیم مختلف فرهنگی، انسانی، طبیعی و … را فراهم می سازد. هر گردشگر به طور بالقوه آمادگی دریافت این مفاهیم را داراست و به میزان ظرفیت و توانایی خود به این مهم دست می یابد.بنابراین تمیز دادن بین این دو مقوله برای توسعه مبانی علمی و نظری این حیطه بسیار حائز اهمیت است.
محققان و پژوهشگران می توانند انواع مختلف گردشگری بر مبنای هدف را به صورت نمونه های دارای پتانسیل معنوی مورد بررسی قرار دهند و گونه های مختلف معنویت را از دل آن جستجو کنند.
وی گفت: محققان و پژوهشگران می توانند انواع مختلف گردشگری بر مبنای هدف را به صورت نمونه های دارای پتانسیل معنوی مورد بررسی قرار دهند و گونه های مختلف معنویت را از دل آن جستجو کنند. همچنین مجموعه مقالات دریافت شده در اولین کنفرانس گردشگری و معنویت نشان داد که عموم پژوهشگران مقوله گردشگری معنوی را به جای گردشگری و معنویت مورد توجه قرار دادند و زیارت و مسافرت مذهبی را به عنوان نمونه اصلی مطالعات انتخاب کرده اند. رئیس این کنفرانس عنوان کرد: هر چند این رویکرد مورد پذیرش است اما موضوع مدنظر کنفرانس بسیار گسترده تر و عمیق تر از آن است که فرض شده است .بنابراین توجه و تامل بیشتر محققان به مقوله معنا در انواع مختلف گردشگری، می تواند شعبه ای جدید از مبانی نظری کاربردی و مورد نیاز جامعه مدرن را فراهم کند و توصیه می شود محققان گرامی مقوله معنویت را به عنوان چتری پوشش دهنده کلیه ابعاد گردشگری فرض کنند. بنابر این حتی از گردشگری ساحلی یا ورزشی هم سطحی از معنویت و ادراک قابل دریافت است.
گفتنی است؛ اولین کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت در تاریخ 7 و 8 بهمن ماه 1394 در دانشگاه علم و فرهنگ تهران با دعوت از اساتید به نام و فرهیخته این حیطه برگزار شد و قرار است در بهمن ماه سال 1395 دومین دوره آاین کنفرانس بین المللی برگزار شود. از کلیه علاقمندان به این حیطه دعوت می شود برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت www.icts2016-usc.ir مراجعه کنند.
No tags for this post.