توصیههای مختلف زیادی برای جوان ماندن وجود دارد؛ آب زیاد بنوشید، بروكلی بخورید، ماهی را فراموش نكنید و حتی روزانه چند دقیقه ژیمناستیك مخصوص صورت انجام دهید. در این میان،فهرست سرم، كرم و ویتامینهای 'معجزه'گر نیز تمامی ندارد.
تحقیقات نشان دادهاند كه حتی اگر همه این عوامل به علاوه نحوه زندگی و برخورداری از امكانات بهداشت و سلامت در جوان ماندن فرد موثر باشند، اما نقش ژنها را نمیتوان فراموش كرد. با این همه هنوز این سوال باقی است كه چه میزان از كدام ژنها در پیر شدن سریع یا جوان ماندن طولانی دخیل هستند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه آراسموس در شهر روتردام سرنخ یكی از این ژنها را پیدا كرده است. روش كار آها این بود كه دو هزار و 700 فرد مسن را انتخاب كردند و بسته به این كه چه اندازه پیرتر و یا جوانتر از سن واقعی شان به نظر میرسند، مجموعهای از ژنهایی را كه تصور میشد در این رابطه نقش دارند، مورد آزمایش قرار دادند.
تیم تحقیق در مجله علمی „Current Biology“ درباره نتیجه این تحقیقات نوشتند كه یكی از سرنخها را در ژن MC1R یافتهاند. بسته به نوع این ژن، افراد تا دو سال مسنتر به نظر میرسند. این ژن در رنگ مو و پوست و ایجاد شدن لكههای قهوهای روی پوست و احتمالا در پروسه ترمیم سلولهای بدن نیز نقش ایفا میكند.
با این حال، پژوهشگران هنوز نمیدانند كه این ژن در پروسه پیر شدن یا جوان ماندن فرد دقیقا چگونه عمل میكند.
مانفرد كایزر، رئیس این پروژه تحقیقاتی میگوید كه هدف این تحقیقات صرفا موضوع زیبایی نیست، بلكه در عمل نشان داده شده است افرادی كه در چهره پیرتر به نظر میرسند، عمدتا بدنی بیمارتر نیز دارند. بنابراین تحقیقات روی این كه كدام ژنها و به چه صورت در پیر شدن نقش ایفا میكنند، میتواند گامی برای سالم ماندن طولانیتر افراد نیز باشد.
كایزر میگوید موضوع به ژن MC1R محدود نمیشود و قطعا یك گروه از ژنهای مختلف در این رابطه سهم دارند. این تحقیقات هنوز در ابتدای كار است و به بسیاری سوالها نمیتواند پاسخ دهد.
به گزارش پایگاه اینترنتی دویچه وله،گام بعدی یافتن ژنهای دیگری است كه در پیر شدن دخیل هستند و یافتن این كه آنها دقیقا چه كاری در بدن میكنند.