در این تحقیق دو هزار و 500 شخص 70 ساله که نشانهای از زوال عقل نداشتند، مورد مطالعه قرار گرفت.تمامی شرکتکنندگان به مدت پنج سال برای زیر نظر گرفتن علائم افسردگی و سپس شش سال برای ارزیابی نشانههای زوال عقل مورد بررسی قرار گرفتند.
زوال عقل در بیش از 21 درصد افراد با علائم شدید افسردگی دیده شد و این در حالی بود که زوال عقل تنها 12 درصد از افراد با حداقلترین علائم افسردگی را نشان میداد
نتایج به دست آمده این احتمال را افزایش میدهد که سلامت ذهنی سالمندان را میتوان با انجام درمانهای مداخلهای برای کاهش علائم افسردگی نظیر رواندرمانی و سایر مداخلات رفتاری و دارویی، بهبود بخشید.به گفته محققان این نتایج نه میتواند رابطه علت و معلولی را نشان دهد و نه موید این است که افسردگی نشانگر زودرسی از زوال عقل یا پاسخی عاطفی به زوال مهارتهای فکری است.
البته پژوهشگران خاطرنشان کردند که تقریباً دو برابر زوال عقل در بین بیمارانی با علائم شدید افسردگی رخ میدهد و شاید بتوان الگوهای مشخصی از علائم افسردگی را به عنوان عامل مستقلی در این رابطه عنوان کرد. به همین علت بیماران مسن باید برای تشخیص علائم افسردگی تحت بررسی قرار بگیرند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری کتابخانه ملی پزشکی آمریکا،این پژوهش در مجله " JAMA Psychiatry " منتشر شده است.
No tags for this post.