سفرهای طولانی مدت به فضا برای انسان بسیار دشوار است زیرا در صورتی که بخواهیم انسانی را به سیارات دیگر بفرستیم، می بایستی فضای کافی جهت اقامت بلند مدت او را نیز در سفینه تعبیه کنیم و از سوی دیگر میزان سوخت مصرفی این نوع از سفرها بسیار بالا بوده و برای ذخیره سازی سوخت نیز به محیطی بزرگ در سفینه نیاز خواهد بود که هر یک از این موارد به معنی افزایش حجم و وزن سفینه هستند. به این ترتیب دانشمندان به دنبال یافتن راهکاری برای رفع مشکل سوخت در سفرهای فضایی هستند.
نیروی محرکه حاصل از این مدل جدید دو برابر مدل های دیگر بوده و کارایی آن نیز به نسبت موتورهای شیمیایی 10 برابر موثرتر خواهد بود که هر دوی این مولفه ها برای اکتشافات فضایی بهتر امری موثر هستند.
سازمان ناسا به عنوان یکی از غول های فناوری نیروی محرکه الکتریکی خورشیدی شناخته می شود و برای مدت هایی طولانی به دنبال راهکارهایی برای استفاده از این نوع انرژی به عنوان نیروی محرکه اصلی در پروژه های خود بوده است. در این راستا این سازمان هم اکنون تمرکز مالی و تحقیقاتی خود بر روی این تکنولوژی بسیار کارآمد را چندین برابر بیشتر کرده است.
بنابر گزارش ها، سازمان ناسا به تازگی و به امید دستیابی به سیستم نیروی محرکه الکتریکی خورشیدی قدرتمندتر و کارآمدتر قراردادی سه ساله به ارزش 67 میلیون دلار را با کمپانی آیروجت راکت داین (Aerojet Rocketdyne) منعقد ساخته است. نیروی محرکه حاصل از این مدل جدید دو برابر مدل های دیگر بوده و کارایی آن نیز به نسبت موتورهای شیمیایی 10 برابر موثرتر خواهد بود که هر دوی این مولفه ها برای اکتشافات فضایی بهتر امری موثر هستند.
پایان موفقیت آمیز این پروژه می تواند برای بسیاری از ماموریت های مهم ناسا بسیار مفید باشد. نیروی محرکه بخش روبوتیک ماموریت Asteroid Redirect Mission به کمک این فناوری تامین خواهد شد. هم چنین این نوع از نیروهای محرکه برای ارسال اولین گروه انسانی به فضا نیز امری ضروری به حساب آمده و برای دست یابی به سفرهای فضایی به سیارات دوردست، بسیار موثر واقع می شود.
منبع: engadget
ترجمه: آناهیتا عیوض خانی
No tags for this post.