اجراي اهداف 2030 جهان را از خطر زيست محيطي دور مي كند
گري لوئيس عصر يكشنبه در مراسم اختتاميه دومين سمينار بين المللي محيط زيست، دين و فرهنگ اظهار كرد: دو روز گذشته وزير امور خارجه ايران اين سند را در نيويورك امضا كرد و خوشحال هستيم كه مقامات رهبري كننده در ايران موضوع را به خوبي درك مي كنند.
وي اظهار داشت: مسائل محيط زيستي مشكل تمام كشورهاي جهان است كه بايد از آن عبور كنيم و كاري كنيم براي حل آن تمام بشريت احساس مشتركي داشته باشند.
وي ادامه داد: هفت ميليارد انسان در مدت 100 سال گذشته با كره زمين كاري كرده است كه از نظر شكل در حال تغيير است كه اين مساله به مراتب بدتر از تغيير اقليم است اين عملكرد بيكاري، فقر، نابرابري و مهاجرت انبوه انسان ها را به همراه داشته است.
لوئيس در ادامه به مساله كمبود آب اشاره كرد و گفت: در سال 1950 به ازاي هر فرد هفت هزار متر مكعب آب وجود داشت اما اكنون به هزار متر مكعب رسيده است.
وي گفت: در ايران علاوه بر كمبود آب مساله گرد و غبار، آلودگي آب، هوا، افزايش صحراها و از بين رفتن جنگل ها نيز ديده مي شود كه سازمان ملل در صدد كمك به ايران و خاورميانه براي توقف اين روند است.
وي تاكيد كرد: با تمام اين مسائل موضوعي نيست كه ما محكوم به نابودي هستيم بلكه نوري براي نجات وجود دارد كه آن هم اهداف 2030 است كه بايد كشورها براي اجراي آن با هم همكاري كنند.
نماينده مقيم سازمان ملل در ايران گفت: پيش بيني مي شود تا سال 2050 جمعيت زمين به حدود 10 ميليارد نفر خواهد رسيد كه اگر روند زندگي به شكل كنوني ادامه يابد ديگر منابعي براي استفاده باقي نخواهد ماند بنابر اين بايد روش زندگي را زيست پايدار كنيم كه ناشي از درك صورت مساله و توانايي در قانونگذاري و همكاري در سطح منطقه اي است.
وي گفت: در اين ميان نقش زنان بسيار حائز اهميت است كه بايد از آنها استفاده شود همچنين با ادغام نظرات اديان مختلف از جمله هندو، مسيحي، اسلامي و غيره بايد بتوانيم به حفظ محيط زيست كمك كنيم و اين وظيفه ما است كه اين مساله را در خودمان نهادينه كنيم تا تغيير را به وجود آوريم.