به گزارش ایسنا، این فضاپیما اخیرا در کنار ادامه مأموریت خود، کار ارسال دادههای کلیدی را به زمین آغاز کرده است. این مأموریت شامل روشن کردن یک حسگر متان است که به دانشمندان در سنجش میزان تابش بر سطح مریخ و در نهایت به بررسی امکان وجود حیات در آن کمک خواهد کرد.
این تصاویر که توسط سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) منتشر شده، شامل تصاویر سهبعدی تحسینبرانگیزی از ابرآتشفشان Arsia Mons در سطح مریخ است که ارتفاع آن 16 کیلومتر است.
رسوبات آتشفشانی در تصاویر دامنه کوه قابل مشاهده است که از ارتفاع 10 هزار و 707 کیلومتری سیاره ثبت شدهاند.
ابزار ارتفاعسنج لیزر مدارگرد مریخ برای نقشهبرداری توپوگرافی منطقه، مورد استفاده قرار گرفت.
یک تصویر جالب دیگر به نمایش فوبوس، یکی از دو قمر حاضر در مدار مریخ پرداخته که سایه آن بر روی سطح سیاره افتاده است؛ قمر دیگر این سیاره دیموس نام دارد. فوبوس بزرگترین قمر سیاره مریخ است، اما تنها 22 کیلومتر وسعت داشته و هر هفت ساعت زمینی یک دور در اطراف مریخ میگردد.
این تصاویر توسط دوربین رنگی مریخ ثبت شده که 1.3 کیلوگرم وزن داشته و برای مشاهده سطح مریخ و قمرهای آن مورد استفاده است.
این دوربین در تصاویر نمای نزدیک، به ثبت تصویری از دره عظیم Valles Marineris پرداخته که طول آن 4000 کیلومتر است و یکی از بزرگترین درههای منظومه شمسی محسوب میشود که یک پنجم محیط مریخ را پوشانده است.
این تصویر از ارتفاع 24 هزار کیلومتری و با وضوح حدود 1.2 کیلومتر بر پیکسل ثبت شده است. بخشی از این دره موسوم به Eos Chaos نیز توسط فضاپیما رصد شده است که الگوهای شکستگی را در سطح نمایش میدهد.
تصاویر سطح میتوانند به دانشمندان در درک فرآیندهای زمینشناسی رخ داده در مریخ در یک مقیاس مکانی کمک کنند.
در این هفته همچنین نتایج حسگر متان مریخ فضاپیمای مدارگرد هند به زمین ارسال شد که به بررسی وجود متان در جو این سیاره میپردازد. این ابزار به سنجش انعکاسپذیری سطح مریخ برای بررسی میزان تابش خورشید که به فضا بازتابیده میشود، پرداخته است.
به گفته مقامات، آنها دادههای این فضاپیما را تا بررسی کامل منتشر نخواهند کرد، اما بررسی وجود متان، از اهمیت خاصی در این مأموریت برخوردار بوده و میتواند نشانگر حیات احتمالی در این سیاره باشد.
No tags for this post.