درختان نقش مهمی در طبیعت ایفا کرده و به عنوان سرمایه زیست محیطی کره زمین شناخته می شوند . درختان و مناطق جنگلی همچنین برای حیوانات و گیاهان کوچک تر به عنوان زیست گاه شناخته شده و در مناطق گرمسیری نیاز جانداران برای مراقبت از خود ، به حیات درختان و گیاهان بیش از سایر مناطق وابسته است.
در این بررسی به گونه های خاص از درختان مرتفع و کهنسال با طول تقریبی 70 فوت و محدوده سنی 100 تا دو هزار سال توجه شده است . بر اساس گزارش منتشر شده در این رابطه ، درختانی همانند درخت سکویا در کالیفرنیا ، درختان بائو باب در ماداگاسکا واسترالیا و در نهایت درختان اکالیپتوس در این تحقیقات مورد نظر پژوهشگران قرار داشته و مورد ارزیابی قرار گرفته اند .
تیمی از پژوهشگران با توجه به تهدیدات زیست محیطی و اثرات مخرب نابودی درختان کهنسال و غول پیکر ، به بررسی راهکار های حفاظت از این درختان و جنگل ها در برابرپدیده گرمایش کره زمین پرداخته اند . در این بررسی به گونه های خاص از درختان مرتفع و کهنسال با طول تقریبی 70 فوت و محدوده سنی 100 تا دو هزار سال توجه شده است . بر اساس گزارش منتشر شده در این رابطه ، درختانی همانند درخت سکویا در کالیفرنیا ، درختان بائو باب در ماداگاسکا واسترالیا و در نهایت درختان اکالیپتوس در این تحقیقات مورد نظر پژوهشگران قرار داشته و مورد ارزیابی قرار گرفته اند .
پدیده گرمایش زمین در سال های گذشته و ادامه یافتن این پدیده در سال های پیش رو باعث نگرانی روزافزون محققان زیست محیطی شده و از نظر کارشناسان این حوزه ادامه این روند به تکه تکه شدن زیستگاه ها ، گسترش آفات در میان گیاهان و درختان ، شیوع بیماری ها در طبیعت و جوامع انسانی و در نهایت طوفان های مهیب و چالش هایی از این دست منتهی خواهد شد .
دیوید لیندنمایر زیست شناس و استاد دانشگاه ملی استرالیا در این خصوص اظهار داشت : تغییرات آب و هوایی باعث از دست رفتن هر چه بیشتر منابع طبیعی و به طور خاص درختان غول پیکر در اعماق جنگل های دوردست خواهد شد و سازمان های حفاظتی باید مراقبت های بیشتری همانند نصب سیستم های تهویه مطبوع برای حفاظت از درختان و گیاهان در نظر داشته باشند .
در پایان مطالعات صورت گرفته ، تیم تحقیقاتی فوق اظهار امیدواری کردند که راهکار های بلند مدتی برای حفظ درختان کهنسال ارائه شده و از آن به عنوان چالشی بزرگ برای نجات طبیعت یاد کردند .
نتایج مطالعات جدید دراین حوزه به صورت مشروح در آخرین شماره نشریه تخصصی اکولوژی Ecology در هفته جاری منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.