تمشک با محتویات کامل آن می تواند به عنوان دارویی برای جلوگیری از کاهش رشد غده های بدخیم که سالانه بیش از یک میلیون نفر را در جهان مبتلا می کند و دست کم 750 هزار مریض قربانی آن می شوند، مورد استفاده قرار گیرد.
همه مراکز تحقیقات درمطالعات خود تلاش کرده اند تا محتویات تمشک را از یکدیگر جدا کنند تا ماده فعال درآن شناخته شود و از آن برای ساختن داروهای جدید استفاده کنند، اما تلاش های آن ها بی نتیجه بوده است و توصیه های اصولی آن ها این است که مبتلایان به سرطان روده، نباید آب تمشک را بخورند، بلکه باید همه آنرا بخورند زیرا بخش هایی از پوست تمشک که درآب این میوه نیست – فراتر از ویژگی های عجیب آن است.
براساس برخی آمارها از هر بیست نفر، یک نفر به سرطان روده مبتلا می شود، ( یعنی 5 درصد از انسان ها) و موارد ابتلا به آن به ویژه در آمریکا و کشورهای پیشرفته زیاد است. این بیماری در آمریکا، به عنوان سومین سرطان رایج (به استثنای سرطان های پوست) شناخته می شود. سرطان روده، همچنین سومین سرطان عامل مرگ در هر دو جنس است، این درحالیست که میانگین ابتلا به این بیماری، در کشورهای درحال توسعه و کشورهای جهان سوم در کشورهای آفریقایی و آسیای جنوبی کاهش می یابد و به کمترین حد خود (یعنی کمتر از حدود ده برابر) می رسد.
مطالعات انجام شده علت شیوع سرطان روده بزرگ در کشورهای پیشرفته در مقایسه با کشورهای فقیرتر را شیوه غذایی دراین کشورها می دانند که به طور عمده مبتنی بر استفاده از گوشت قرمز در مقایسه با سبزیجات ، میوه و حبوبات است ، همچنین تجربه نشان داده که کم تحرکی در زندگی و کمبود فعالیت ورزشی خطرمرگ بر اثر ابتلا به سرطان روده را افزایش می دهد و درمقابل این بیماری به شکل ارثی در برخی خانواده ها وجود دارد اما فقط 5 درصد از موارد ابتلا را شامل می شود.
محققان با آزمایش بر روی موش های آزمایشگاهی مبتلا به سرطان روده بزرگ و پس از بیست هفته از گذشتن مصرف تمشک از سوی آنان به این نتیجه رسیدند که غده های خوش خیم به میزان نصف کاهش یافته و میزان آن نیز در مقایسه با موش هایی که تمشک نخورده بودند، کوچکتر بود، آن ها همچنین وقتی که بخش های مختلف تمشک را از یکدیگر جدا کردند، به همان نتایج دست نیافتند، از این رو نتوانستند ماده موثر را شناسایی کنند. به گفته آنها خود تمشک با همه مواد داخل آن، ماده ای موثر برای درمان سرطان است.
منبع: شبکه العالم
No tags for this post.