فتحالله عالیپور هفشجانی در گفتوگو با ایسنا، درباره تعیین میزان شیوع آلودگی مواد غذایی به رنگهای مصنوعی با روش "کروماتوگرافی لایه نازک" در استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: رنگهای مصنوعی به عنوان یکی از افزودنیهای غذایی به طور وسیع در مواد غذایی استفاده میشوند. استفاده نامناسب از رنگهای مصنوعی در مواد غذایی مخاطراتی مانند آلرژی و سرطان را برای مصرف کنندگان ایجاد میکند.
این پژوهشگر با بیان اینکه این تحقیقات با هدف تعیین میزان شیوع آلودگی مواد غذایی به رنگهای مصنوعی انجام شد، تصریح کرد: این بررسی یک مطالعه توصیفی است و این بررسی بر روی 2542 نمونه مواد غذایی شامل نبات، پولکی، چای قنادی، انواع شیرینیهای خامهای و غیرخامهای، بستنی، جوجه کباب و مایعات زعفرانی به وسیله بازرسین بهداشتی از کارخانهها، کارگاهها، قنادیها، رستورانها و فست فودهای استان چهارمحال و بختیاری جهت کنترل و نظارت به صورت تصادفی نمونهبرداری و به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ارسال شد.
وی افزود: همه نمونههای ارسالی براساس استاندارد ملی و به روش "کروماتوگرافی لایه نازک" و دادهها با استفاده از نرم افزار spss16 و آزمونهای توصیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
هفشجانی اظهار کرد: 7 درصد نمونههای مورد بررسی با رنگهای مصنوعی رنگ شده بودند و بیشترین فراوانی مصرف رنگهای مصنوعی در نمونههای چارقنادی با 7درصد مشاهده شد.
وی در پایان افزود: نتیجه این مطالعه نشان داد که مصرف غیرقانونی رنگهای مصنوعی در مواد غذایی شایع شده است و تداوم این وضع سلامت جامعه را تهدید میکند و از این رو آموزش و نظارت جهت حفظ سلامت جامعه امری مهم و ضروری است.
No tags for this post.