حمیدرضا کاتوزیان با اظهار امیدواری از اینکه در آینده نزدیک شاهد بهره برداری مناسب از همه ظرفیتهای موجود در فناوری نفت باشیم گفت: با حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان و با اتکا به فناوریهای داخلی باید بتوانیم کالا و تجهیزات مهم صنعت نفت را مطابق با استاندارد و کیفیت مورد نیاز و قابل رقابت با محصولات جهانی در داخل کشور، تولید کنیم.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر تبلور اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و نقش ساخت ١٠ گروه کالا و تجهیزات صنعت نفت در انتقال و توسعه فناوری با مزیت تجاری- رقابتی، تصریح کرد: در سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران برای بخش فناوری کشور اهدافی نظیر احراز جایگاه اول فناوری در آسیای جنوب غربی، خاورمیانه و کشورهای همسایه، برخورداری از فناوریهای پیشرفته و توانمند در تولید فناوری، با تکیه بر سهم برتر دانشمندان و مهندسین در تولیدات ملی و همین طور تعامل فناورانه سازنده و موثر با جهان پیش بینی شده است. دستیابی به این راهبرد، مستلزم مدیریت صحیح منابع نفت و گاز برای ایجاد زمینه توسعه همه جانبه است.
وی تصریح کرد: توسعه فناوری و ساخت داخل میتواند هم از طریق ایجاد فناوری و هم از طریق انتقال فناوری اتفاق بیافتد از این رو در جایی که توانایی و مزیت نسبی وجود دارد، اقدام به ایجاد فناوری و در جایی که توانایی لازم وجود ندارد، توسعه فناوری از طریق انتقال آن صورت میپذیرد.
کاتوزیان با اشاره به اینکه انتقال فناوری باید به صورت هوشمند انجام شود، گفت: این اقدام با همکاری پژوهشگاهها و دانشگاههای داخلی صورت خواهد گرفت و بدون تردید حمایت از ساخت داخل در پروژههای نفت و گاز کشور یکی از امور مهم تاثیر گذار در صنعت نفت برای تحقق اقتصاد مقاومتی است و لازمه این امر استقرار نظام یکپارچه صدور گواهینامه کیفیت برای کالا و تجهیزات صنایع نفت و گاز است.
وی با بیان اینکه نظام یکپارچه صدور گواهینامه کیفیت برای کالاها به دنبال اجرای پروژه پایلوت پمپ و مکانیکال سیل با هدایت معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت، حمایت مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، توسط پژوهشگاه صنعت نفت و انجمن نفت انجام شد، تصریح کرد: این نظام یکپارچه براساس آیین نامه ابلاغی توسط وزیر نفت مورخ ۲۵ اسفند ۹۳ ، با هدف شناسایی شرکتهای مستعد برای تبدیل شدن به شرکتهای تامین کننده تجهیزات فناورانه و دریافت کننده گواهینامه کیفیت، آغاز به کار کرد و بخشی از اعتبار این فعالیت ناشی از همکاری با سازمان استاندارد ایران است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در مورد پروژه بومیسازی ساخت ۱۰ گروه کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت گفت: این پروژه در راستای انتقال، توسعه و فناوری با مزیت تجاری و رقابتی با رویکرد افزایش توان زنجیره ارزش صادرات و خدمات فنی مهندسی صورت گرفته است و با همکاری کارگروه های تخصصی، قراردادهای مربوطه منعقد شده است.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون آیین نامه ارزیابی صلاحیت، رتبه بندی و صدور گواهینامه کیفیت تامین کنندگان و سازندگان صنعت نفت در دست تدوین است اظهار داشت: این آیین نامه با هدف ارزیابی سازندگان و زمینه سازی در جهت جایگزینی کالای داخلی به جای کالای وارداتی با اطمینان خاطر از استاندارد ساخت داخل تعریف شده که در نهایت به صدور گواهینامه کیفیت منجر خواهد شد.
به گزارش مهر، کاتوزیان گفت: این فرآیند با همکاری معاونت امور مهندسی وزارت نفت، معاونت پژوهش و فناوری این وزارتخانه، پژوهشگاه صنعت نفت، انجمن نفت ایران و پژوهشکده سیاست گذاری فناوری دانشگاه صنعتی شریف اجرایی می شود.