محمد حسین نوروزی در گفتگو با مهر گفت: این موتور به گونه ای طراحی شده است که می توان از چهار حالت عملکردی مختلف موتور در شرایط رانشی خودرو استفاده کرد.وی با اشاره به اینکه با بهینه سازی نحوه عملکرد موتورهای چهار سیلندر نسبت به سایر موتورها، می توان میزان مصرف سوخت و تولید آلایندهها را در کلان شهرهای بزرگی نظیر تهران به طرز چشمگیری کاهش داد تا دیگر به طرح های ترافیکی کنترل کننده که به عنوان یک راهکار ساده و مقطعی است، نیازی نباشد.
مخترع « موتور چهار سیلندر چهار وضعیتی » درباره مزيتهاي این اختراع گفت: در موتور چهار سیلندر چهار وضعیتی، به علت حضور چرخ دنده های رابط، می توان سیلندرهای غیرفعال را بدون اینکه خللی در وضعیت تعادلی میل لنگ ها ایجاد کند از مدار حرکتی میل لنگ حذف کرد.
وی در ادامه گفت: بنابراین می توان از سه وضعیت حرکتی دیگر با مصرف سوخت ویژه کم تر، در کنار حالتی که در آن هر چهار سیلندر خودرو فعال است، استفاده کرد که همین امر موجب می شود به اصطلاح علم خودرویی، موتور چهار سیلندر چهار وضعیتی با مصرف سوخت کم تر از کشسانی دور و گشتاور بیشتری نسبت به سایر موتور های کلاس متوسط برخوردار باشد.
نوروزی با بیان اینکه موتور چهار سیلندر چهار وضعیتی با مصرف سوخت کم، مزیت عمده ای در طراحی موتور برای یک خودور محسوب می شود، افزود: با استفاده از این موتور و کاربرد آن در انواع خودرو ها می توان خودرو را با یک سیلندر روشن کرد و در ترافیک های سنگین نیز تنها یک سیلندر را درگیر کرد.
وی با بیان مثالی توضیح داد: در خودروهای ۴سیلندر، خودرو با چهارسیلندر روشن می شود و در ترافیک ها ی سنگین هم با چهار سیلندر حرکت می کند و این موضوع باعث می شود که مصرف بنزین چندین برابر افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه با استفاده از این موتورها می توان در کاهش آلودگی تاثیر گذاشت، افزود: با استفاده از این موتور می توان، با دو سیلندر در ترافیک های روان و در دورهای سریع با سه سیلندر حرکت کرد که تولید این نوع موتور در کشور می تواند ارزآوری قابل توجهی به دلیل صرفه جویی مصرف بنزین تا ۷۵ درصد به وجود آورد.
به گفته وی در بیشتر خودرو های کلاس متوسط درون شهری، موتورهای چهار سیلندر، بیشتر از موتور های شش سیلندر مورد استفاده قرار می گیرند، از این رو استفاده از این موتورها می تواند خیلی کاربردی باشد. همچنین این موتور قابل نصب برروی کلیه خودروهاست.