محققان دانشگاه جورج واشنگتن در جريان يك مطالعه به طور خاص متوجه شدند كه سطوح برخي فتالات ها (مواد شيميايي كه بطور رايج در محصولاتي مانند صابون و لوازم آرايشي استفاده مي شود) در افرادي كه فست فود مصرف مي كنند به ميزان قابل توجهي بيشتر است.
از سوي ديگر پژوهش ها نشان داده است كه فتالات ها با برخي عواقب سوء بهداشتي مانند ميزان بالاي ناباروري به ويژه در ميان مردان ارتباط دارد.
محققان معتقدند كه اين خطر لزوما نتيجه مصرف خود خوراكي نيست بلكه نتيجه رويه ي تهيه خواركي است.
يافته هاي اين مطالعه در مجله Environmental Health Perspectives منتشر شده است.
محققان در اين مطالعه داده هاي حدود 9 هزار نفر را كه در بخشي از بررسي هاي تغذيه اي فدرال در فاصله زماني ميان سال هاي 2003 و 2010 جمع آوري شده بود، تجزيه و تحليل كردند.
اين بررسي ها شامل اطلاعات مفصلي در مورد رژيم غذايي افراد شركت كننده در اين مطالعه بود از جمله اينكه هر يك از اين افراد در 24 ساعت گذشته چه خورده بودند.
همچنين اين داده ها شامل نتايج نمونه هاي ادراري گرفته شده از اين افراد در همان زمان مي شد كه به محققان اجازه مي داد سطوح يك ماده شيميايي را بطور جداگانه اندازه بگيرند.
اولين مسئله اي كه محققان متوجه شدند اين بود كه حدود يك سوم افراد شركت كننده اعلام كرده بودند در روزي كه از آنان نمونه ادرار گرفته شده بود، نوعي فست فود مصرف كرده بودند.
دومين مسئله اي كه محققان متوجه شدند اين بود كه سطوح دو فتالات DEHP و DiNP در افرادي كه گفته بودند در 24 ساعت گذشت فست فود مصرف كرده بودند، بسيار بيشتر بود.
اين مطالعه نشان داد كه سطوح DEHP و DiNP در افرادي كه گفته بودند تنها يك فست فود كوچك مصرف كرده بودند به ترتيب 15.5 درصد و 25 درصد بيشتر از افرادي بود كه اصلا فست فود نخورده بودند و اين ميزان در افرادي كه گفته بودند ميزان قابل ملاحظه اي فست فود مصرف كرده بودند به ترتيب 39 و 24 درصد بود.
به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي اينديپندنت ، اين ارتباط حتي بعد از در نظر گرفتن عوامل مختلف در مورد عادات و سابقه شركت كنندگان كه مي تواند به ارتباط ميان مصرف فست فود ها و سطوح فتالات كمك كند، صادق بود.