نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

خطر انقراض برخي گونه هاي گياهي كهگيلويه و بويراحمد

جواد رحيميان روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: پراكندگي رويشگاه ها و ضعف فرهنگ صيانت از مواهب طبيعي باعث تخريب گونه هاي گياهي نادر شده است. 
وي تشكيل سه گروه ضربتي و هماهنگي با دستگاه قضايي، مسدود كردن راه هاي ورودي غيرضرور و كم تردد برخي مناطق دسترسي به رويشگاهي گياهان خوراكي و نشر كاتالوگ و توزيع آن در بين مردم را از جمله اقدام هاي بازدارنده اين اداره براي حفظ طبيعت برشمرد.
وي از تشكيل و آموزش گروه هاي هميار طبيعت در مناطق دلي اولادعلي مومن ، پراشكفت و بيدسردره در قالب برنامه حفاطت مشاركتي خبر داد و گفت: مبارزه با سودجويان طبيعت از سوي اين اداره به تنهايي ممكن نيست.
رحيميان از هماهنگي با اداره هاي راه و ترابري،دادگستري ، نيروهاي انتطامي و شهرداري ها و برخورد جدي با متخلفان و سودجويان و افرادي كه مبادرت به ريشه كني و فروش گياهان وحشي نموده اند، خبر داد. 
وي با بيان اين كه در كهگيلويه وبويراحمد فرهنگ طبيعت گردي و گردشگري (اكوتوريسم) به صورت نادرست صورت مي گيرد، تصريح كرد: طبيعت گردي مسئولانه به طبيعت خسارت نمي زند.
اين مسئول اظهاركرد: سفر با خودرو تا آخرين نقطه كوه، برداشت گونه هاي گياهي تا آخرين گياه، رهاسازي زباله ها از جمله اقدام هاي ويرانگري است كه در قالب طبيعت گردي صورت مي گيرد.
وي كوچ زودرس عشاير را از ديگر عوامل تخريب طبيعت دانست و افزود: امسال اكيپ كنترل كوچ و جلوگيري از كوچ زودرس در سه گلوگاه شهرستان بويراحمد ايجاد و روزانه اين مسيرها كنترل مي شود.
وسعت منابع طبيعي شهرستان بويراحمد 450هزار هكتار است كه اكثر مناطق كوهستاني اين شهرستان رويشگاه گياهان خوراكي و دارويي است.
هم اكنون روزانه شمار زيادي از جوانان و زنان روستايي بخشي از گياهان طبيعي را در مركز شهر ياسوج عرضه مي كنند.
نبود مراكز اشتغالزا، پايين بودن درآمد عمومي و نيز فقر فرهنگي در حفظ طبيعت و گياهان خواركي و دارويي باعث برداشت بي رويه گياهان خوراكي و نابودي طبيعت بكر اين استان در چند دهه اخير شده است.
كهگيلويه و بويراحمد يا يك ميليون و 300هزار هكتارجنگل و مرتع رويشگاه بيش از دو هزار گونه گياهي است .

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل