در چهارمین دوره نمایشگاه «ساخت ایران» چه خواهد گذشت
محمود شیخ زین الدین معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و رییس چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران، درباره برگزاری چهارمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران بیان کرد: چهارمین دوره این نمایشگاه به عنوان یک الگو و مدل فناور و موفق کشور در حوزه تحریک تقاضا، بازارسازی برای کسب و کار و فروش محصولات دانش بنیان ایرانی در هفته نخست اردیبهشت ماه سال 95 در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود.
شیخ زین الدین در ادامه افزود: با توجه به تجربه حاصل از برگزاری سه دوره گذشته نمایشگاه تقریبا به پایداری نسبی در فرآیندهای برگزاری این نمایشگاه به عنوان ابزار سیاستی و مدل حمایتی برای توسعه کسب و کار فناورانه شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه تولید مواد آزمایشگاهی با فناوری پیشرفته رسیدهایم.
حدف یارانه محصولات دارای فناوری سطح چهارم
وی با بیان اینکه در دوره چهارم یارانه به محصولاتی که در سطح چهارم فناوری قرار دارند تعلق نمیگیرد گفت: از نمایشگاه سوم موضوع سطح بندی فناوری محصولات ارائه شده توسط شرکتها اجرایی شده است. در سال جاری محصولات شرکت هایی که در سطح چهارم فناوری قرار دارند و سال گذشته تا 10 درصد از حمایتهای یارانه ای معاونت استفاده میکردند در این دوره تنها اجازه حضور در نمایشگاه را خواهند داشت، هدف از این اقدام این است حرکت شرکتها به سمت تولید محصولات با فناوری پیچیده را شاهد باشیم.
آغاز ثبت نام شرکتها برای حضور در نمایشگاه از اول دی ماه
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین بیان کرد: فعالیت رسمی چهارمین دوره نمایشگاه از روز سه شنبه 1 دی ماه همزمان با آغاز ثبت نام شرکتهای متقاضی برای حضور در نمایشگاه آغاز شده از این تاریخ شرکتها با ورود به سامانه جامع نمایشگاه برای شرکت در نمایشگاه ثبت نام را آغاز کردند.
وی عنوان کرد: پس از ثبت نام در نمایشگاه کار ارزیابی برای تایید صلاحیت و ارزیابی فناورانه آنها آغاز شد. تیمها و کارگروههای تخصصی سطح بندی شرکتهای متقاضی را شروع کردند.
رشد کیفی و کمی نمایشگاه چهارم
شیخ زین الدین تصریح کرد: استفاده از نظرات خریداران این شرکتها یکی از سیاست های جدی نمایشگاه است. همچنین موضوع استانداردسازی و کیفیت بخشی فناوریهایی که در نمایشگاه عرضه میشود از موارد مهم دیگری است که مورد توجه ویژه قرار دارد.
وی افزود: موضوع تحویل به موقع و عمل به تعهدات شرکتها نیز از موضوعات مهمی است که در ارزیابی و صحه گذاری شرکتها و تصمیم به تداوم حضورشان در نمایشگاه های سال های بعد به عنوان امتیاز مثبت تلقی خواهد شد تا شرکتها از نظر کیفی ورود بیشتری به نمایشگاه داشته باشند.
مواجه نمایشگاه با بازار بزرگ هزار میلیارد تومانی در داخل کشور
شیخ زین الدین با بیان اینکه یکی از جلوههای موفق این نمایشگاه حجم عمده سفارشات است که در سه دوره به شکل پلکانی و نمایی رشد داشته است گفت: در نمایشگاه دوم با عرضه حدود چهار هزار محصول در قالب 200 شرکت 750 میلیارد تومان پیش فاکتور و ثبت اولیه سفارش داشتیم و در نمایشگاه سوم تقریبا رشد دو برابری را شاهد بودیم که از نظر کمی حدود چهارصد شرکت با بیش از 8هزار محصول شرکت کردند و در حدود هزار و ششصد میلیارد تومان ثبت سفارش انجام شد. البته میزان خرید دانشگاه ها به دلیل محدودیت هایی با این سفارشات متناسب نبود که امیدواریم با افزایش اعتبارات و همزمان موفقیت در عدم خرید تجهیزات خارجی و مشابه خارجی، این مشکل حل شود.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امیدواریم با ارتقای کیفیت محصولات و افزایش فعالیت فناورانه شرکتها بتوانیم در حوزه بازارهای صادراتی نیز برای شرکتها نقش قائل باشیم، البته مقدمات این کار فراهم می شود.
رییس چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران با اشاره به اینکه این نمایشگاه نقش و رسالت خود را برای اثرگذاری در حوزه تولید محصولات با فناوری پیشرفته ایفا کرده است خاطرنشان کرد: پیش از برگزاری این نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ، غالب تجهیزات آزمایشگاهی از خارج از کشور وارد میشد و ارز بری برای کشور داشت اما در حال حاضر شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور به درجهای رسیدند که هم پا با برندهای معتبر جهانی تجهیزات آزمایشگاهی تولید و نیاز پژوهشگران داخلی را فراهم کنند.
براساس این گزارش، برای اطلاعات بیشتر از برگزاری این رویداد، می توانید به وبسایت iranlabexpo.isti.ir نیز مراجعه کنید.
چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاه ساخت ایران به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، 5 تا 8 اردیبهشت ماه سال جاری با حضور شرکتهای دانش بنیان داخلی این حوزه در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار خواهد شد.
No tags for this post.