به گزارش ایرنا از گاردین، این پژوهشگران گفتند كه كاهش ضایعات محصولات غذایی در سراسر جهان به توقف انتشار گازهای گرم كننده زمین و كاهش شدت و پیامدهای تغییر آب و هوا، همچون بالا آمدن سطح آب دریاها، كمك می كند.به گفته پراجل پردهان از نویسندگان گزارش این تحقیق، كشاورزی یك عامل اصلی تغییر آب و هوایی است، به طوری كه در سال 2010 ، بیش از 20 درصد از گازهای گلخانه انتشار یافته، حاصل فعالیت های كشاورزی بود.
پردهان افزود: از این رو، جلوگیری از هدررفت و پسماند مواد غذایی به جلوگیری از انتشار غیرضرور گازهای گلخانه ای و كاهش تاثیرات تغییر آب و هوایی می انجامد.
براساس این گزارش، بین 30 الی 40 درصد از مواد غذایی تولید شده در سراسر جهان مصرف نمی شوند، زیرا پس از برداشت محصول و در جریان انتقال به مراكز عرضه فاسد می شوند و یا توسط مغازه داران و مصرف كنندگان راهی زباله دان می شوند.
این در حالی است كه به گفته محققان، اگر اقتصادهای در حال ظهور همچون چین و هند عادات غذایی غرب را كه از جمله شامل مصرف گوشت بیشتر است، بپذیرند، پیش بینی می شود كه پسماندهای مواد غذایی بیش از پیش و به طور چشمگیر افزایش یابد.
گاردین افزود: مصرف مواد غذایی در كشورهای ثروتمند، بیش از حد نیاز است و این مواد به سادگی راهی سطل های زباله می شوند.
با توسعه كشورهای فقیر و افزایش جمعیت جهان، انتشار آلاینده های مرتبط با پسماند غذایی احتمالا تا سال 2050 میلادی سالانه از معادل 0.5 گیگاتن دی اكسید كربن به 1.9 الی 2.5 گیگاتن افزایش می یابد.
این در حالی است كه براساس یك باور رایج، كاهش ضایعات غذایی و توزیع مواد غذایی مازاد میان نیازمندان، می تواند گرسنگی را در مناطق فقیر برطرف كند.
این مطالعه در مجله Environmental Science & Technology منتشر شد.