نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

صنعت بانکداری در اقتصاد ایده

در زمانی که تغییرات انقلابی بی‌سابقه‌ای در صنعت بانکداری پیش آمده، بیش از ۲۵ میلیارد دلار در حدود ۴۰۰۰ شرکت فین‌تک (فناوری مالی) سرمایه‌گذاری شده است، در حالی که این شرکت‌ها  مسئول بیشتر این تحولات بی‌سابقه هستند.

فناوری اثر انگشت دیجیتال را می‌توان در همه جا دید. فناوری جدید، جریان پیوسته اطلاعات را سرعت بخشیده است. کانال‌ها و بازارهای جدید به سرعت ایجاد شده و به مدل‌های جدید کسب و کار منجر می‌شوند. این دنیای جدیدی است که بانک‌های قدیمی در آن کار می‌کنند. در شرکت اچ‌پی‌ای از این موقعیت تحت عنوان «اقتصاد ایده» نام برده می شود که تمامی صنایع را تحت تأثیر خود قرار داده است.

تغییرات پیش رو

طبق نتایج یک تحقیق با حمایت مالی اچ‌پی‌ای از  ۱۰۰ بانکدار* ارشد و ۱۰۰ مدیر اجرایی شرکت‌های فین‌تک**توسط ای‌آی‌یو انجام گرفته است. از افراد خواسته شده تا نظر خود را در مورد چشم‌انداز و دورنمای بانکداری خرد بیان کنند. برخی از یافته‌های این پژوهش به شرح زیر هستند:

از طرفی شرکت‌های فین‌تک کار را به جایی رسانده‌اند که هرکسی که پول نقد داشته باشد می‌تواند یک «کارت نقدی» از مغازه محله خود بخرد و از تمام مزایایی که دارنده یک «کارت اعتباری» از آن بهره‌مند است، استفاده نماید. وام‌دهندگان همتا- به- همتا (پی- تو- پی) پول را از کسانی که پول دارند گرفته و به کسانی که به آن نیاز دارند وام می‌دهند. پلتفرم‌های اتوماتیک، سرمایه‌گذاری‌های ارزان‌قیمت بازنشستگی را فراهم می‌کنند. بانکداری سنتی برای بسیاری از ما به حالت اختیاری درآمده است اگرچه هنوز حساب‌های شرکت‌های فین‌تک ۲ درصد از کل حساب‌های بانکی را به خود اختصاص داده‌اند.

ملاحظاتی برای بانک‌های فین‌تک آینده

بر اساس نتایج این تحقیق، در حقیقت نه تنها بانکداران بلکه مدیران شرکت‌های فین‌تک‌ نیز اعتقاد دارند کهاستارتاپ‌های فین‌تک به آسانی نمی‌توانند جایگزین بانک‌ها شوند. در عوض ما شاهد ادغام و یکپارچگی این دو خواهیم بود. بانک‌ها استارتاپ‌های فین‌تک را خریدای کرده و یا در آنها سرمایه‌گذاری می‌کنند و همچنین مدل کسب و کار خود را برای رقابت بهتر با آنها تغییر می‌دهند. این امر چالش‌های متعدد و گوناگونی را ایجاد خواهد کرد که کوچکترین آن یکپارچه کردن فناوری‌های جدید با سیستم‌های قدیمی و پیچیده بانک‌هاست.

علاوه بر این، افزایش شرکت‌های فین‌تک تا حدی به تمایل مدیران اجرایی آنها برای ایجاد زیرساخت‌های جدید-که برای افزایش سرعت ساخته شده‌اند- برمی‌گردد. نتیجتاً آنها سریع‌تر نوآوری می‌کنند و خدمات جدیدتری را با سرعت بیشتر به بازار عرضه می‌کنند. در چنین فرهنگ‌های پویایی که در آن مدل کسب و کار با فناوری‌های پاسخگو و انعطاف‌پذیر حمایت می‌شود، خلاقیت شکوفا می‌شود.

پر کردن فاصله بین «افزایش انعطاف‌پذیری بدون قربانی کردن امنیت و ثبات» کار راحتی نخواهد بود، اگرچه پاسخگویان به این تحقیق باور داشتند که چنین کاری ارزش تلاش کردن را دارد. بیش از ۸۰ درصد مدیران فین‌تک‌ها وجود اعتماد، پایداری، تنظیم مقررات و مدیریت ریسک را به عنوان نقاط قوت بانک‌های سنتی می‌دانستند. به طور مشابه، ۸۰ درصد مدیران فین‌تک‌ها بیان کردند عدم وجود زیرساخت‌های قدیمی برای آنها یک فرصت است، در حالی که ۷۵ درصد بانکداران عنوان کردند که فناوری موجود به عنوان مانعی برای رشد و رقابت‌پذیری در آمده است.

بهترین از هر دو 

در یک اقتصاد ایده که سرعت و مهارت فنی اهمیت زیادی دارد، سیستم‌هایی که فرآیندهای اصلی کسب و کار و قوانین را قادر می‌سازند با خدمات به کاربر نهایی-که مورد انتظار مشتریان، کارکنان و شرکا است-  ترکیب شوند، کلید موفقیت خواهد بود.

در شرکت اچ‌پی‌ای ما اعتقاد داریم که آینده بانکداری نیازمند یک ساختار هیبریدی است. با پر کردن خلآ بین فناوری اطلاعات سنتی و رایانش ابری، ما به مشتریانمان کمک می‌کنیم تا فرایندهای که برای کسب و کارشان بنیادی محسوب می‌شود را با اپلیکیشن‌هایی که تضمین کننده رشد فعلی و آینده هستند یکپارچه کنند.

* به منظور انجام این تحقیق، بانکداری و بانکداری خرد به عنوان «بانکداری خرد به اضافه وام‌دهی به کسب و کارهای کوچک» تعریف شده است.

** فین‌تک به عنوان شرکت‌های نوپا و تازه‌واردی تعریف می‌شود که از فناوری‌های مبتنی بر تلفن همراه و اینترنت برای ایجاد محصولات و خدمات نوین بانکداری استفاده می‌کنند. محدوده شرکت‌های فین‌تک گستره‌ بزرگی از استارتاپ‌ها گرفته تا ارائه خدمات بانکی شرکت‌های بزرگی مانند گوگل یا اپل را شامل می‌شود.

منبع:فردانما

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل