علی نظریدوست در مراسم امضای فاز سوم سند همکاری مشترک سازمان ملل متحد، دولت ژاپن و سازمان حفاظت محیط زیست در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: طی طرح احیای دریاچه ارومیه تلاش کردیم چند پایلوت جدید را تجربه کنیم امثال تعداد روستاها را از 75 به 90 روستا خواهیم رساند.
وی با بیان اینکه سند امضای شده جدید نتیجه ادامه مشارکت دولت ژاپن و ایران و سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای دریاچه ارومیه است، اظهار کرد: محور اول این سند تداوم کارهای صورت گرفته در فاز اول و دوم است بنابراین 75 روستای تحت فعالیت در فازهای قبلی را رها نخواهیم کرد بلکه کار خود را در این روستاها تداوم خواهیم داد و اطمینان حاصل خواهیم کرد که تجربیات و دانش آنها درونی شده است. محور دوم این سند توسعه عملیات به روستاهای دیگر است حداقل 15 روستا در فاز سوم بیشتر خواهد شد.
هماهنگکننده برنامه عمران سازمان ملل متحد با بیان اینکه در سال سوم تعداد 90 روستا را مدنظر قرار خواهیم داد، گفت: محور سوم این سند امضاء شده جریانسازی اجتماعی در منطقه است و در کنار آن ابزارهای جدیدی را پایلوت خواهیم کرد. یکی از ابزارها پرداخت خدمات اکوسیستمی است. این ابزار یک ابزار اقتصادی است که مشخص میکند که اگر طبیعت خدماتی را ارائه دهد ارزش این خدمات چقدر است که این ابزار امسال پایلوت خواهد شد.
نظریدوست با اشاره به اینکه اجرای برنامه مدیریت خشکی دریاچه ارومیه در سالهای قبل نوشته شده و طی امسال اجرا خواهد شد، افزود: تمرکز این اقدامات در جوامع محلی است.
به گزارش ایسنا،هماهنگکننده برنامه عمران سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه UNDP از مشاغل محیطزیستی حمایت میکند، گفت: در راستای معیشت پایدار فعالیت خواهیم کرد. همچنین برای ایجاد تشکلهای آببران در حوضه دریاچه ارومیه فعالیت خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه منابع مالی سال سوم یک میلیون دلار مبلغی است که در نتیجه مشارکت دولت ژاپن در اختیار دولت ایران قرار میگیرد، گفت: 28 درصد این مبلغ صرف تداوم کار در 75 روستای پایه خواهد شد، 49 درصد صرف تامین طرح به روستاهای جدید و 23 درصد برای پایلوت کردن تجربههای جدید برای احیای دریاچه ارومیه صرف خواهد شد.
No tags for this post.