اختصاص بخشی از درآمدهای نفتی به تقویت شرکت های دانش بنیان
محمدحسن دوگانی در گفت و گو با خبرنگار سیناپرس، پرداختن به مباحث دانش بنیان را لازمه پیشرفت اقتصادی کشور دانست و اظهار کرد: ما برای توسعه اقتصادی پایدار و مستمر و رفع مشکلات کشور، راه دیگری جز اینکه به دانش و دانایی متوسل شویم، نداریم. بنابراین می بایست در برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت از قبیل بودجه های سنواتی، برنامه های توسعه پنجساله و سند چشم انداز، زیرساخت های کشور را بر اساس مباحث دانش بنیان تعریف کنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه این مسیر را طی کرده اند و ما هم چاره ای جز رفتن از این مسیر نداریم. خوشبختانه قوانین مربوط به شرکت های دانش بنیان و بحث توسعه دانایی محور در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و بسیاری از قوانین برنامه های توسعه مورد تاکید قرار گرفته است، ضمن اینکه هرکجا لازم بود باید این قوانین را اصلاح کنیم. در سند چشم انداز هم بر توسعه دانایی محور تاکید شده تا در افق 1404 در منطقه حرف اول را در بحث علم و فناوری و رشد اقتصادی بزنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که حمایت های صورت گرفته از شرکت های دانش بنیان را چطور ارزیابی می کنید؟ گفت: من فکر می کنم تا الان حمایت هایی که پیش بینی شده، خیلی تحقق پیدا نکرده است. مثلا ما صندوق نوآوری و شکوفایی را داریم که در آنجا اعتباراتی در نظر گرفته شده و کمک هایی هم از طریق درآمدهای نفتی و هم بودجه های عمومی کشور ارایه شده، اما متاسفانه کاملا محقق نشده است. علاوه بر این، منبع مالی پیش بینی شده برای این صندوق هم کافی نیست. ما باید همان گونه که درآمدهای نفتی را به صندوق توسعه ملی سوق می دهیم، بخشی از این درآمدها را از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت های دانش بنیان اختصاص دهیم. در این صورت فارغ التحصیلان جوان و متخصصانی که توان مالی چندانی برای ایجاد بنگاه های اقتصادی دانش بنیان ندارند، از این منابع استفاده خواهند کرد.
ما باید همان گونه که درآمدهای نفتی را به صندوق توسعه ملی سوق می دهیم، بخشی از این درآمدها را از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت های دانش بنیان اختصاص دهیم
دوگانی در ادامه تصریح کرد: اگر سرمایه گذاری کافی صورت نگیرد حتی با وجود داشتن قوانین خوب، باز نمی توانیم جوانان خود را برای اینکه از تخصصشان در بحث شکوفایی اقتصادی استفاده کنند، مجهز و آماده نماییم. بنابراین لازم است بخشی از منابع بانکی کشور و نیز درآمدهای نفت و گاز را به سمت بنگاه های اقتصادی دانش بنیان سوق بدهیم که هم زمینه اشتغال متخصصان فراهم شود و هم از ظرفیت عظیم متخصصان برای رشد اقتصادی کشور بهره برداری شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر لزوم ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه، اظهار کرد: ما اگر بخواهیم آرزوی چندده ساله دانشگاهیان و جامعه فرهیخته کشور مبنی بر ایجاد حلقه اتصال بین صنعت و دانشگاه را برآورده کنیم، چاره ای نداریم جز اینکه این ارتباط را از طریق همین شرکت های دانش بنیان به وجود بیاوریم. در این صورت امکان استفاده جامعه از نتیجه تراوشات ذهنی متخصصانی که از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند، فراهم می گردد و از طرف دیگر، دانشگاه ها خواهند توانست از منابع بنگاه های اقتصادی در جهت رشد و شکوفایی علمی و گسترش مرزهای دانش بهره مند شوند. برای تقویت شرکت های دانش بنیان نیز باید سرمایه های بخش دولتی و خصوصی را به سمت حمایت از این شرکت ها سوق داد.
No tags for this post.