نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

راه اندازی پایگاه اطلاعات محیطی دریاهای کشور تا خرداد 95

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سجاد ویسی افزود: پایگاه اطلاعات محیطی دریاهای کشور یک بستر مناسب جهت دستیابی محققان و پژوهشگران کشور به اطلاعات محیطی دریاهای کشور جهت ادامه تحقیقات می باشد تا در کمترین زمان ممکن و با صرف حداقل هزینه می توانند نیازهای اطلاعاتی خود را برطرف نمایند.
وی بیان کرد: مهم ترین اهداف این پایگاه عبارتند ازیکپارچه سازی و جمع آوری اطلاعات محیطی دریا های کشور، امکان دسترسی آسان و تعریف شده محققان و متخصصین کشور به تجهیزات اطلاعات محیطی دریای های کشور ، رصد نمودن وضعیت موجود اطلاعات محیطی دریای های کشور و مشخص شدن خلاء هاو کمبود ها و جهت دهی مناسب برای شبکه ناوگان تحقیقاتی به منظور رفع کمبود های اطلاعاتی دریایی کشوراست.
وی یادآور شد: این پایگاه با حمایت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی توسط یک شرکت دانش بنیان دریایی در حال طراحی و در خرداد سال95 رونمایی می شود

**** طرح شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی اجرا می شود 
عضو ستاد توسعه فناوری وصنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: این طرح با هدف ایجاد زیرساخت های مناسب برای توسعه توان علمی و صنعتی در حوزه دریا درسال گذشته تدوین شده ودرنظراست شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی ایران درسال جاری اجرا شود.
سجاد ویسی افزود: طرح شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه اقیانوس شناسی است که به منظور پاسخ گویی به نیازهای تحقیقات میدانی و صنعتی در حوزه دریا و بر اساس استفاده بهینه از امکانات پژوهشی موجود و تکمیل آنها در جهت توسعه فناوریهای دریایی ایجاد شده است. 
وی بیان کرد: هدف از تشکیل این ناوگان، هم افزایی ظرفیت ناوگان تحقیقاتی دریایی بر اساس پتانسیل موجود درکشور است تا امکان دسترسی آسان و البته هدفمند به خدمات آن را به متقاضیان در دانشگاه ها، صنایع دریایی و شرکت های دانش بنیان تسهیل و روند رشد علمی ایران را در حوزه پر اهمیت تحقیقات میدانی دریایی، سرعت بخشد.
ویسی بیان کرد: این طرح نظام ساماندهی، منسجم سازی و راهبری شناورهای سطحی و زیرسطحی کشور است که به منظور پاسخ گویی به نیازهای تحقیقات میدانی و صنعتی در حوزه دریا و بر اساس استفاده بهینه از امکانات پژوهشی موجود و تکمیل آنها در جهت توسعه فناوریهای دریایی ایجاد می شود.
وی بیان کرد: ناوگان تحقیقات دریایی شامل شناورها وتجهیزات اندازه گیری و اداوات نصب شده برروی آن ها است، شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی یکی از کمیته های تخصصی کارگروه توسعه فناوری است که این شاخه با همکاری سازمان ها و ارگان های دریایی فعالیت خود را آغاز نموده است.
ویسی گفت: هدف از تشکیل این ناوگان، هم افزایی ظرفیت ناوگان تحقیقاتی دریایی بر اساس پتانسیل موجود در کشور است تا امکان دسترسی آسان و البته هدفمند به خدمات آن را به متقاضیان در دانشگاه ها، صنایع دریایی و شرکت های دانش بنیان تسهیل و روند رشد علمی ایران را در حوزه پر اهمیت تحقیقات میدانی دریایی، سرعت بخشد.
دبیر کارگروهتوسعه فناوری، ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی طرح شبکه ملی ناوگان تحقیقاتی را یکی از مهمترین رویدادهای سال 94 خواند و افزود: طرح شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی یکی از مهمترین کارهای صورت گرفته در سال 94 بود که در این خصوص مذاکرات با سازمان های دارای شناورهای تحقیقاتی آغاز و چندین جلسه با روسای سازمان ها و مراکز مرتبط انجام شده است.

*** برگزاری گشت تحقیقات دریایی مشترک در دریای مازندران و عمان در سال95
دبیرکارگروه توسعه فناوری، ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی با اشاره به فقر اطلاعات محیطی در دریاهای مازندران و عمان بیان کرد : مذاکرات اولیه برای برگزاری گشت مشترک تخقیقاتی بین ایران و روسیه در دریای مازندران و همچنین ایران و هند در دریای عمان انجام شده و برگزاری این گشت ها یکی از مهم ترین اهداف شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی در سال 95 در نظر گرفته شده است.
ویسی افزود: هدف از برگزاری گشت های تحقیقات مشترک ، همکاری مشترک با محققین کشور روسیه و هند به منظور پایش اطلاعات محیطی دریاهای مازندران و روسیه و انتقال تجارب بین طرفین است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل