حضور تیم های مطرح دنیا در یازدهمین ربوکاپ آزاد ایران
کمیته ملی ربوکاپ ایران از برگزاری یازدهمین دوره مسابقات دانشجویی و دانش آموزی ربوکاپ آزاد ایران از 18 فروردین ماه خبر داد.
به گفته دکتر مرتضی موسی خانی، رییس کمیته ملی ربوکاپ آزاد ایران، این دوره از مسابقات با رقابت تیم هایی از کشورهای آلمان، انگلستان، آمریکا، کره جنوبی، کانادا، چین، هلند، افغانستان، پرو و ایران در 26 لیگ ربوکاپی برگزار می شود. در مجموع 624 تیم در یازدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ثبت نام کردند که در نهایت از میان این تیم ها 320 تیم پذیرفته شدند . دکتر فرانک ونداستارپن، استادیار علوم کامپیوتر دانشگاه هلند نیز به عنوان مهمان ویژه در این دوره از مسابقات حضور خواهد داشت.
موسی خانی یکی از ویژگی های شاخص این دوره ازمسابقات در مقایسه با دوره های قبلی را رشد چشمگیر بخش دانش آموزی عنوان کرد و افزود: این مسابقات در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی برگزار می شود. در این دوره 14 تیم از 9 کشور در بخش بزرگسالان پذیرفته شده اند. در این دوره 2هزار شرکت کننده داریم و تیم های شرکت کننده در این دوره 3، 5، 12 و 15 نفره هستند.
رییس کمیته ملی ربوکاپ ایران با اشاره به همزمان برگزاری مسابقات ربوکاپ آزاد ایران و مسابقات آلمان گفت: همزمانی برگزاری مسابقات در ایران و آلمان اتفاقی بوده است و نکته جالب توجه این است که با وجود این همزمانی از کشور آلمان نیز شرکت کنندگانی در یازدهمین دوره مسابقات حضور دارند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با اشاره به لیگ های مختلفی که در دو بخش دانش آموزی و دانشجوی برگزار می شود گفت: بخش دانش آموزی لیگ ربات های فوتبالیست یک به یک و دو به دو، نمایشی و امدادگر را شامل می شود و لیگ ربات های انسان نما، فوتبالیست سایز متوسط، فوتبالیست سایز کوچک، فوتبالیست استاندارد، ربات امدادگر، شبیه ساز امداد، شبیه ساز سه بعدی،ربات های پرنده و زیردریایی در بخش دانش آموزی قرار می گیرد.
موسی خانی افزود: در این دوره از مسابقات با هدف بهره گیری از ربات های در شرایط شبیه سازی شده حوادث بخش atwork و ربات های پرنده و زمینی در لیگ ربات های امدادگر افزوده شده است.
رییس کمیته ملی ربوکاپ آزاد ایران حضور تیم های مطرح دنیا مانند پرتقال، چین، ایتالیا، استرالیا، آلمان و آمریکا در مسابقات ربوکاپ آزاد ایران را نشان دهنده جایگاه برجسته کشور در حوزه رباتیک در سطح جهانی دانست و افزود: چنانچه رباتیک به شکل تخصصی در کشور مورد توجه قرار گیرد می توانیم از کشورهای پیشرو در این حوزه باشیک و با بهره گیری از ظرفیت های موجود در کشور در حوزه دانش رباتیک به جایگاه مهمی دست پیدا کنیم. حضور تیم های مطرح دنیا در مسابقات ربوکاپ آزاد ایران به این معنی است که این مسابقات در میان پژوهشگران و دانشمندان دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
ربوکاپ یا جام جهانی ربات ها پروژه ای بین المللی است که با هدف ارتقای هوش مصنوعی و رباتیک و توسعه دیگر حوزه های مرتبط با دانش رباتیک طراحی شده و مورد توجه قرار گرفته است. هدف نهایی ربوکاپ این است که سال 2050 میلادی یک تیم کاملا هوشمند از ربات های انسان نما برابر تیم قهرمان جام جهانی فوتبال به پیروزی دست یابد. تیم های ایرانی از سال 1382 از فعال ترین تیم های ربوکاپ بوده اند و تعداد این تیم ها با گذشت زمان افزایش چشمگیری یافته است. کمیته ملی ربوکاپ آزاد ایران از سال 1385 برای برگزاری مسابقات ربوکاپ آزاد ایران مجوز دریافت کرده است و تا امسال به طور پیوسته یازده دوره مسابقه در سطح جهانی از سوی این کمیته برگزار شده است.
یازدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران از 17 تا 20 فروردین در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.
گزارش :فرانک فراهانی
No tags for this post.