تیمی از دانشمندان آژانس فضانوردی آمریکا برای نخستین بار در جهان روشی را ابداع کرده اند که از آن می توان برای تشخیص وجود انواع مختلفی از قارچهای زیرزمینی استفاده کرد. بدون شک مهمترین ویژگی این دستاورد این است که روش ابداعی این دانشمندان از راه فضا و استفاده از فناوریهای ماهواره ای است.
اطلاعاتی که از این طریق به دست دانشمندان می افتد در پیش بینی دقیق اینکه تغییرات جوی تا چه حد برای آینده نواحی جنگلی تأثیرگذار است حیاتی خواهد بود.
به طور کلی در زیر خاک جنگلها شبکه عظیمی از قارچهای زنده وجود دارد که عملکرد آنها مزیت بالایی برای درختان و به طور کلی پوشش گیاهی دارد. این قارچ mycorrhizal نام دارد.
ریچارد فیلیپس از دانشگاه ایندیانا که با ناسا در این پروژه همکاری دارد می گوید: تقریبا تمامی درختان و پوشش گیاهی در نواحی جنگلی با تنها یکی از دو نوع قارچ مورد نظر در ارتباط هستند. از آنجا که این قارچها در واکنش به تغییرات جوی و اثرات ناشی از آنها عملکرد متفاوتی دارند دانشمندان تلاش می کنند تا در شناسایی این دو نوع قارچ تشخیص درستی داشته باشند.
به گزارش مهر،دانشمندان آزمایش پیش رانش جت ناسا که این پروژه را به پیش می برند از این واقعیت بهره برده اند که هر گونه درختی اثر طیف نوری منحصر به خود را دارد. به بیان دیگر گونه های مختلف درختان در جذب یا انعکاس نور اثر متفاوتی را در طیف نوری برجای می گذارند و حالا دانشمندان با استفاده از تصاویر دقیق ماهواره ای از این اثرگذاری پروژه مورد نظر را به پیش برده اند.
به گفته این دانشمندان، اهمیت این تشخیص تا آن حد است که می توانند از روی عملکرد این قارچها به این پیش بینی برسند که کدام نواحی جنگلی در آینده و در برابر تغییرات جوی تحمل بالایی داشته و کدام مناطق تسلیم می شوند.
No tags for this post.