نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

سفر سبز با رویکرد حفظ طبیعت

در این نوع سفر مسافران باید توجه داشته باشند که از سیاره ای که در آن زندگی می کنند نگهداری و حفاظت کرده تا گردشگران و بازدیدکنندگان آینده نیز بتوانند از دیدنی ها و جاذبه های این سیاره دیدن کرده و لذت ببرند. برای دست یافتن به این هدف بزرگ باید پیش از سفر، در طول مسافرت و در پایان آن به انجام یک سری کارهای مهم پرداخت.

در هر سفری تمیز نگه داشتن محل بازدید و محل اقامت به مسافران توصیه می شود اما این مساله در سفرهای سبز بیشتر تاکید می شود. بازدید کنندگان باید تلاش کنند تا هر محل را به گونه ای ترک کنند که آسیبی به آن نرسانده باشند.

از کارهایی که پیش از سفر باید انجام شود می توان به کنترل کردن وسایل برقی اشاره کرد. پیش از هر سفر حتی سفر کوتاه مدت، باید همه وسایل برقی کنترل شوند و آنهایی را که می توان از برق کشید چرا که جدا از کم کردن هزینه، خطر آتش سوزی خانه کاهش پیدا می کند و از مصرف بی مورد انرژی جلوگیری می شود. برای نمونه یخچال و فریز از دستگاه هایی هستند که باید روشن بمانند اما می توان در سفرهای طولانی مواد غذایی فریزر و یخچال را مصرف کرد تا در خنک نگهداشتن آن برق کمتری مصرف شود.

در سفرهای سبز توصیه می شود تا نوع سفر بیشتر مبتنی بر لذت بردن از طبیعت باشد به طوری که پیاده سفر کردن و پس از استفاده از وسایل نقلیه عمومی در اولیت خواهد بود. در اینگونه سفرها ، در صورت مسافت کم ، سفر با ماشین و قطار به جای سفر با هواپیما توصیه می شود.

قابل توجه است که موسساتی وجود دارند که برنامه ریزی کننده و طراحان  تورهای سفر سبز یا اکوتور هستند. آنها این سفرها را طوری طرح ریزی می کنند که در آن محافظت از طبیعت و دوستی با طبیعت نسبت به تورهای مسافرتی دیگر بیشتر مد نظر گرفته شود. در این تورها ، اطلاعات مفیدی در مورد طبیعت محلی که ارائه می شود. این اطلاعات توسط بروشورهایی که از پیش تهیه شده اند، به وسیله راهنمایان و یا مسئولین تور به گردشگران ارائه می شود. در این بروشورها اطلاعات مفیدی از فرهنگ، آداب و رسوم، نکات مهم اجتماعی و اقتصادی مقصد سفر ذکر شده است و به مسافران و گردشگران کمک می کند تا با فرهنگ، آداب و رسوم مردم محلی آشنا شوند تا  از هر گونه تنش و سوء تفاهم احتمالی مابین مسافر و مردم محلی جلوگیری شود. علاوه بر این اطلاعات فرهنگی، این بروشورها حامل اطلاعات مهم و قابل توجه از محل های دیدنی و جاذبه های گردشگری مقصد مورد نظر هستند.

در گردشگری بر مبنای اکوتوریسم به مسافران و گردشگران توصیه می شود که از غذاهای محلی و بومی مناطق مختلف استفاده کنند چرا که تجربه ای خاص و به یاد ماندنی را برای خود ثبت خواهند کرد. در صورتی که غذاهای محلی با ذائقه گردشگران در تضاد باشد، پیشنهاد می شود که از رستوران های زنجیره ای که در محل زندگی فرد نیز وجود داشته، استفاده کند. به طور نمونه غذاهای کشور هندوستان بسیار تند است و بسیاری از گردشگران و مسافران با این مساله مشکال دارند. آنها می توانند از رستوران های زنجیره ای و فست فودهای مشهور و یا رستوران های کشورهای دیگر همانند رستوران های چینی در هند استفاده کنند.

در هر سفری تمیز نگه داشتن محل بازدید و محل اقامت به مسافران توصیه می شود اما این مساله در سفرهای سبز بیشتر تاکید می شود. بازدید کنندگان باید تلاش کنند تا هر محل را به گونه ای ترک کنند که آسیبی به آن نرسانده باشند. در صورتی که محلی سطل زباله ندارد، باید آشغال های خود را در کیسه ای ریخته و با خود همراه کرد تا در صورتی که در طول مسیر سطل آشغالی پیدا شد، آن را در سطل آشغال انداخت. قابل توجه است باید فیلتر سیگار و زباله هایی که به طبیعت باز می گردند را نیز به سطل های آشغال انداخت. درست است زباله هایی که به طبیعت باز می گردند، زیانی به طبیعت نمی رسانند اما چهره طبیعت را زشت می کنند.  پس بهتر است که همانگونه که به بک محل پا می گذارید همانطور از آنجا خارج شوید و تنها یاد و خاطره و عکس محل را با خود همراه کرده و از خود نیز هیچ اثری جز ردپا برجای نگذارید تا به محافظت از طبیعت کمک کرده باشید.

یکی از آسیب های جدی و شایعی که در همه دنیا به طبیعت وارد می شود، آتش سوزی هایی است که خواسته یا نا خواسته به دست انسان ایجاد می شود. باید در نظر داشت که در محلی می توان آتش روشن کرد که محیط اطراف آن را از علف های خشک و مواد آتش زا پاک کرده تا آتش گسترش پیدا نکند و باید پیش از ترک محل، آتش را خاموش کرده و حتما  از خاموش شدن آن مطمئن شد.

در بیشتر محل های گردشگری می توان اشیائی را پیدا کرد که با کشتن جانوران تهیه می شوند که ستاره های دریایی خشک شده تزئینی ، لباس های تهیه شده از پوست حیوانات از جمله  این موارد هستند. انسان های سودجو وجود دارند که برای کسب درآمد از گردشگران و مسافران به این کار اقدام می کنند. با عدم خرید از این اشیا می توان به حفظ محیط زیست و جانوران آن کمک شایانی کرد. علاوه بر آن لازم به ذکر است که در محیط های باز و طبیعی، باید از کشتن حشرات و جانوران کوچک خودداری کرد چرا که همه حشرات برای انسان مضر نبوده و آسیب نمی رسانند و وجود بسیاری از آنها برای طبیعت بسیار مفید است.

 یکی از نکات مهمی که در سفر به محیط های باز و طبیعی توصیه می شود، این است که پس از گردش در طبیعت و پیش از ترک محل، باید کف کفش ها با آب شسته شوند چرا که بذر گیاهان به کف کفش ها می چسبند و به محل دیگری منتقل می شوند که سازگاری با محیط جدید ندارند و ممکن است در آن محل پخش شوند و به دیگر گیاهان آن منطقه آسیب برسانند.  

ترجمه و گردآوری گزارش : فاطمه کردی – احسان محمدحسینی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل