بازدید مجازی از موزه میراث جنگ استرالیا

 این موزه در سال 1941 میلادی پایه گذاری شده و رفته رفته گسترش پیدا کرده است به طوری که امروزه این موزه  در سطح جهان یکی از شناخته شده ترین موزه های جنگ محسوب می شود. در سال 1948 مدیر موزه جنگ استرالیا درباره حقیقت موزه جنگ چنین گفت: « در این موزه، روح سربازان حضور دارد، در قلب سرزمینی که با عشق خود آن را ساخته ‌اند».

در سال 1948 مدیر موزه جنگ استرالیا درباره حقیقت موزه جنگ چنین گفت: « در این موزه، روح سربازان حضور دارد، در قلب سرزمینی که با عشق خود آن را ساخته ‌اند».

موزه میراث جنگ استرالیا از سه بخش تشکیل شده است:

  1. سالن یادبود: این سالن در واقع آرامگاه سربازان گمنام استرالیایی است و برای مردم این کشور بسیار محترم شمرده می شود. این بخش قلب مجموعه محسوب شده و دارای گنبدی بسیار بلند است که در پایه به هشت گوش بسیار زیبایی تبدیل می شود. داخل زیر گنبد از تزئینات بسیار زیبا و چشم نوازی برخوردار است. دیوارهای سه جهت شرق، غرب و جنوب با شیشه های رنگی تزئین شده که بازی نور باعث افزایش زیبایی محیط درون موزه شده است. دیگر دیوارهای این بخش، همه با کاشی های بسیار کوچک کاشی کاری شده اند که نمایی ویژه به آن بخشیده است. جالب است بدانید کاشی کاری این سالن را شخصی به نام ناپیر والر انجام داده است. این سرباز بازنشسته بازوی راست خود را طی حضور در جنگ جهانی اول از دست داده بود و تلاش کرده بود تا با دست چپ کارهای خود را انجام دهد به این ترتیب ساخت این مجموعه کاشی تنها با یک دست این هنرمند صورت گرفته است.  به همین جهت نیز این بخش از موزه با داستان ساخت خود تا حدی منحصر به فرد به نظر می رسد ساخت این کاشی کاری سرانجام در سال 1958 میلادی توسط این سرباز هنرمند به پایان رسید. در  جهت شمال نیز ورودی بنا قرار دارد که شامل دری زیبا با شیشه هایی بلند و رنگی است و باعث شده تا این سالن با شکوه داده جلوه کرده و بازدیدکنندگان تحت تاثیر قرار گیرند.  
  2. گالری یادبود: در واقع بخش اصلی این موزه گالری یادبود است. این بخش تنها بخشی بوده که در معنای واقعی دارای طبقه بندی های خاص یک موزه است و تمامی اشیاء به نمایش گذاشته شده در موزه در این گالری قرار دارند. در این بخش انواع مختلفی از اسحه های جنگی و ابزار و آلات دفاعی وجود دارد که بیشتر آنها در جنگ های مختلف استرالیا مورد استفاده قرار گرفته بودند. اسناد تاریخی به کار رفته در جنگ ها نیز در این بخش به نمایش گذاشته شده اند.
  3. مرکز بررسی و پژوهش: در این بخش مدارک جنگی بسیاری بایگانی شده اند و کسانی که نیاز به اطلاعاتی در این رابطه دارند و یا در مورد تاریخچه جنگ ها و محل جنگ ها و … در استرالیا نیازمند به تحقیق و منبعی معتبر برای اطلاعات هستند، می توانند به این بخش مراجعه کنند.

در محوطه بیرونی این موزه دو بخش چمنزار و باغ دیده می شود که بخش چمنزار بزرگ و بسیار زیبایی بوده و پوشیده از درخت و چمن و گل بوده و چشم انداز زیبایی را برای بازدید کننده به نمایش می گذارد. در غرب چمنزار، باغی وجود دارد که به باغ مجسمه ها شهرت دارد. در این باغ موزائیک های برنزی به شکل پلاک های یادبود مختلف از سربازان ، واحدهای مختلف جنگی و واقعه های تاریخی جنگ این کشور ساخته شده اند که می توان با گردش در آن آنها را مشاهده کرد.

در کنار این موزه بخشی وجود دارد که به یادبود رژه "آنزاک" مشهور است و بسیاری از مردم تصور می کنند این بخش متعلق به موزه جنگ استرالیاست در حالی که این بخش به مرکز اسناد ملی استرالیا مربوط می شود.

در این محل همچنین یک برجک اسلحه از " HMAS"بریزبن، بشکه ای تفنگ از کشتی سنگین از"  HMAS" استرالیا و یک تفنگ لوله بلند بزرگ که از آلمانی ها در جنگ جهانی اول غنیمت گرفته شد، برای نمایش همگان قرار دارد.  هر یک از این ابزار شاید در کشورهای دیگر و یا در موزه های جنگ دیگر یک اسلحه و یا وسیله جنگی معمولی محسوب شود ولی در استرالیا به علت تجربه جنگ های بسیار اندک هر یک از این ابزار به عنوان نمادی از یک داستان تاریخی است. امروزه از این محل برای برگزاری مراسم های ویژه یادبود استفاده می شود.

از جمله جذاب ترین آثار این موزه می توان به مسلسل طلایی صدام حسین اشاره نمود که ظاهری کاملا مشابه تفنگ كلاشینكف دارد و تمامی قطعات این اسلحه به جای آهن  از جنس طلای ناب ساخته شده است.

این موزه همه روزه از ساعت 10 صبح تا 5 عصر باز بوده و تنها روز کریسمس تعطیل است.

 گردشی مجازی در موزه جنگ استرالیا

برای ورود به وب سایت این موزه باید در مرورگر اینترنتی آدرس http://www.awm.gov.au/ را وارد کرد. بدنه اصلی موزه از سه بخش اصلی منوی بالایی، لینک های تصویری داخلی  و بخش مقالات تشکیل شده است که از طریق منوی اصلی می توان به تمامی موارد سایت دست پیدا کرد.

این منوی اصلی دارای گزینه های زیر است:

موزه: در این بخش شامل اطلاعات کلی درباره این موزه و محیط و ساختمان های مختلف آن است که اطلاعات ساعات کار و ساعات بازدید و همچنین آدرس و نحوه دسترسی به موزه نیز در آن ارائه شده است.

یادواره: در این بخش می توان به اطلاعاتی درباره سنگ نوشته ها و یادواره های ویژه جنگ این موزه که بر اساس طبقه بندی های خاص در اختیار کاربران سایت قرار می گیرد، دست پیدا کرد.

تاریخچه جنگ: در این بخش از سایت می توان تاریخچه جنگ های استارلیا و اطلاعات جالبی مانند تاریخ وقوع جنگ، محل وقوع جنگ و تعداد کشته شدگان در هر نبرد را مورد مطالعه قرار داد.

سربازان: در این بخش از سایت می توان نام هر سرباز را جستجو کرده و تاریخچه عملکرد او در جنگ را مشاهده کرد. همچنین از طریق نام واحد و یا نام نبرد نیز می توان به جستجوی اطلاعات خاص پرداخت.  

مجموعه آثار: در این بخش از سایت امکان جستجو برای هر اثر موجود در این موزه وجود دارد که می توان این جستجو را در دو فاز عادی و پیشرفته انجام داد . توسط این جستجو ها به خوبی امکان دسترسی به آثار موزه فراهم می شود.

آموزش: در این بخش از سایت می توان به امکانات خاصی مانند معرفی کلاس ها و مراکز آموزشی تاریخ جنگ استرالیا دست پبدا کرد که البته دارای رده های سنی مختلف و برنامه ای خاص  است که می توان به تاریخ، داستان های نقل شده از افراد مختلف و … اشاره کرد.

عضویت: در این بخش می توان برای عضویت در این موزه جنگ اقدام کرد. علاوه بر آن اعضای این موزه می توانند درخواست خبرنامه ویژه این سایت را به مسئولان سایت ارائه کرده تا آن را در آدرس ایمیل خود داشته باشند.

خرید: در این بخش می توان از فروشگاه یادواره های جنگ استالیا بهره مند شده و از کتاب ها، فیلم ها و اشیاء مختلف آن که برای فروش گذاشته شده اند خریداری کرد. افراد برای استفاده از این بخش باید کارت اعتباری بین المللی در اختیار داشته باشند.

در سمت راست صفحه اصلی لیستی از اخبار مرتبط با کارکرد و هدف موزه وجود دارد که با کلیک بر آنها می توان به این اطلاعات دسترسی پیدا کرد. کادر جستجو  در این صفحه نیز در گوشه سمت راست و بالای صفحه وجود دارد که توسط آن می توان موارد دلخواه را در سایت این موزه جستجو کرد.  

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا