در این مرحله به اصطلاح یک اجرای خشک و با عنوانی دیگر آزمونی آزمایشی با تمامی مشخصات یک پرتاب کامل ازپرواز موشک سایروز 2.1A آغاز شد که تمامی مراحل فنی آن مورد تایید متخصصان قرار گرفته و با موفقیت انجام شد .
در همین رابطه ایگور کوماروف مسئول سازمان فضایی این کشور اعلام کرد که : امروز لحظه ای بسیار مهم برای ما است و آزمونی جامع از راه اندازی این مجموعه صورت گرفته است .
اصطلاح آزمون خشک به مجموعه ای از کنترل ها و آزمون ها اطلاق می شود که روی سکوی پرتاب درایستگاه فضایی انجام می گیرد و برای بررسی روشی مناسب جهت راه اندازی هر چه بهتر و کار آمد تر صورت می گیرد .
اصطلاح آزمون خشک به مجموعه ای از کنترل ها و آزمون ها اطلاق می شود که روی سکوی پرتاب درایستگاه فضایی انجام می گیرد و برای بررسی روشی مناسب جهت راه اندازی هر چه بهتر و کار آمد تر صورت می گیرد .
ساخت و ساز مرکز فضایی ووستوچنی در سال 2012 در منطقه آمورو به مساحتی بالغ بر 700 کیلومتر مربع آغاز شد و هدف از آن راه اندازی اولین مرکز ملی فضایی غیر نظامی در این کشور و در ادامه کاهش وابستگی به مرکز فضایی بایکونور قزاقستان بوده است .
اولین پرتاب از مرکز فوق برای اواخر ماه دسامبر سال گذشته برنامه ریزی شده بود که به اکتبر سال جاری موکول شد و در همین رابطه انتقاد شدید ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور کشور روسیه را برای تاخیر یاد شده به همراه داشت .
گفتنی است در حال حاضر روسیه از چندین مرکز فعالیت های فضائی بهره برداری می کند که عبارتند از : پایگاه فضائی بایکونور در بخش مرکزی قزاقستان ، پایگاه فضائی پلستسک Plesetsk در جنوب منطقه آستاراخان Astrakhan و پایگاه یاسنی Yasny در جنوب غربی منطقه اورال Urals .
در این میان پایگاه فضائی بایکونور دارای اهمیتی تاریخی در فعالیت های فضائی روسیه محسوب می شود . یوری گاگارین با استفاده از فضاپیمای Vostok در بهار ( 12 آپریل ) سال 1961 میلادی از این مرکز فضائی به ماموریت اعزام شده و تا کنون بیش از یک هزار و 500 فضاپیما و راکت ماهواره بر در طول تاریخ فعالیت پایگاه فضائی بایکونور ، از این محل به ماموریت اعزام شده اند .
عملیات ساخت پایگاه فضائی جدید روسیه با نام ووستوچنی Vostochny ( که در زبان روسی به معنی خاوری یا شرقی است ) ، در منطقه آمور پیگیری شده و مقامات روسیه اعلام کرده بودند این پروژه تا پایان سال گذشته میلادی به اتمام خواهد رسید ، در حالی که با شروع سال جدید میلادی ، هنوز این پایگاه به بهره برداری نرسیده است .
بر اساس اطلاعات رسمی اعلام شده ، نخستین سکوهای پرتاب این مرکز فضائی برای پرتاب راکت های سبک و متوسط استفاده خواهد شد . از سوی دیگر عملیات ساخت سکوهای پرتاب راکت های سنگین و فوق سنگینی که ماموریت های راکت های ماهواره بر انگارا را بر عهده خواهد گرفت تا سال 2018 به پایان می رسد .
پس از این روسیه در نظر دارد به تدریج و طی چهار سال ، راکت های نسل جدید انگارا را جایگزین راکت های قدیمی تر پروتون کرده و بر اساس پیش بینی های انجام شده توسط سازمان فضائی روسیه ، پایگاه فضائی ووستوچنی Vostochny توانائی اجرا و اعزام تمامی ماموریت های فضائی توسط راکت های مختلف ماهواره بر و فضاپیماهای گوناگون را خواهد داشت .
بر این اساس پیش بینی می شود این مرکز فضائی تا سال 2020 قادر به استفاده از تمامی ظرفیت های خود برای انجام ماموریت های فضائی باشد .
منبع :Tass
ترجمه: احسان محمدحسینی
No tags for this post.