نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تاثیر عادت غذایی ناسالم والدین در چاقی کودکان

پژوهش های علمی انجام شده توسط دانشمندان جهان نشان می دهد که استعمال دخانیات و نیز تغذیه نامناسب اثرات مخربی بر جنین زنان باردار دارد، اما حال نتیجه یک پژوهش مشخص کرده است که تغذیه والدین و سبک زندگی آنان پیش از بسته شدن نطفه نیز بر جنین تأثیر می گذارد.
پژوهشگران در مقاله ای که در نشریه تخصصی 'Nature Genetics' به چاپ رسید، می گویند که برای نمونه کشیدن سیگار و رژیم غذایی ناسالم می تواند در فعال سازی یا خنثی کردن ژن ها اثر بگذارد و این عادات درست مانند اثرات ژنتیک می توانند به شکل موروثی منتقل شود.
پژوهشگران برای انجام این مطالعه، موش هایی را که در اثر تغذیه پرچرب دچار اضافه وزن شده و به بیماری دیابت نوع دوم مبتلا بودند، مورد آزمایش قرار دادند.
محققان از طریق لقاح مصنوعی این موش ها را باردار کرده و سپس جنین را از بدن مادر خارج و به رحم یک موش ماده سالم منتقل کردند.
چندین پژوهش که پیشتر روی موش و انسان انجام شد، نشان داده اند که چاقی و بیماری های ناشی از آن می توانند از طریق پدر ها به فرزندان منتقل شوند، حال با این تحقیق، پژوهشگران ثابت کردند تأثیر مادر بر نحوه سوخت و ساز بدن فرزند بسیار بیشتر از پدر است.
افزون بر این، بسته به جنسیت جنین این تأثیر می تواند متفاوت باشد: فرزندان دختر چاق تر و فرزندان پسر بیش از هرچیز با مشکل قند خون بالا روبرو شده اند.

**والدین چاق، کودکان چاق
'مارتین هرابه دی آنگلیس' مدیر مؤسسه IEG در مونیخ و یکی از دست اندرکاران پژوهش مزبور این موضوع را که والدین چاق، فرزندان چاق خواهند داشت امری شناخته شده می خواند.
به گفته وی، تاکنون اغلب چاقی به ژن ها ربط داده می شد اما حال به واسطه این پژوهش مشخص شد که چاقی واقعا از طریق 'گامت ها' منتقل می شود.
گامت به سلول تخصص یافته ای گفته می شود که مسئول تولید مثل جنسی است.
دی آنگلیس اضافه می کند که نتایج این پژوهش روی موش ها شاید بتواند شیوع بیماری های قندی در میان انسان ها را توضیح دهد.
دانشمندان دانمارکی پیش از این به واسطه تحقیقی نشان داده بودند که استعداد چاقی می تواند از یک نسل به نسل بعد منتقل شود.
به گزارش ایرنا از ساینس، پژوهشگران در هر دو پژوهش موفق به یافتن تغییرات ورا ژنتیکی در اسپرم شده بودند و این تغییرات روی تنظیمات ژن ها برای کنترل اشتها اثرگذار هستند و وراثت ورا ژنتیکی (یا فرا وراثت) برخلاف وراثت ژنتیکی قابل بازگشت نیست.
به گفته پژوهشگران، شیوه سالم زندگی می تواند روی نسل های بعد نیز تأثیر بگذارد، به این ترتیب چاقی و دیابت نوع دوم می توانند از طریق بهبود عادات غذایی در نسل های بعدی کاهش یابند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل