عملیات ساخت تلسکوپ رادیوئی Aperture Spherical Telescope که قطر دهانه آن در حدود ۵۰۰ متر است در منطقه پینگ تانگ واقع در ایالت گویژو Guizhou در جنوب غربی کشور چین در حال اجرا است . بر اساس آخرین اطلاعات اعلام شده در این رابطه که گزارش آن در ماه جاری میلادی منتشر شد، تا کنون ۳ هزار و ۴۹۲ قطعه از صفحات منعکس کننده امواج در این تلسکوپ در محل خود نصب شده است .
بر اساس آخرین اطلاعات اعلام شده در این رابطه که گزارش آن در ماه جاری میلادی منتشر شد، تا کنون ۳ هزار و ۴۹۲ قطعه از صفحات منعکس کننده امواج در این تلسکوپ در محل خود نصب شده است .
این پروژه بزرگ از تابستان سال ۲۰۱۱ میلادی آغاز شده و پیش بینی می شود عملیات اجرائی آن در سال جاری میلادی به پایان برسد .
گفتنی است این تلسکوپ که بزرگترین تلسکوپ جهان محسوب می شود سه برابر از نمونه پیشین خود یعنی مشاهده گر Arecibo Observatory دقیق تر بوده و هزینه ساخت آن در حدود ۷۰۰ میلیون یوان ( برابر با ۱۱۰ میلیون دلار ) تخمین زده می شود .
در بدنه این تلسکوپ از ۴ هزار و ۶۰۰ صفحه مثلثی شکل استفاده شده و طرح کلی آن مشابه مشاهده گر Arecibo Observatory است . تمامی این صفحات به شکل مثلث های متساوی الاضلاع هستند که هر ضلع آن ۱۱ متر طول دارد . مهندسان اجرا کننده این پروژه ، با استفاده از کابل های ویژه ای ، عملیات جا سازی این قطعات را که نیاز به دقت و برنامه ریزی بسیار زیادی دارد ، انجام می دهند . گفتنی است در این پروژه از روبات های محاسبه گر وِژه ای نیز استفاده می شود که میزان دقت و درستی پروژه را افزایش می دهد .
منبع: xinhua
ترجمه: احسان محمدحسینی

