پیشگیری از سرطان کبد با کلم بروکلی

مطالعات قبلی در مورد کلمها اثرات محافظتی این سبزی را در برابر سرطان پستان، پروستات و سرطان روده بزرگ نشان داده بود. اما در حال حاضر، یک مطالعه جدید می افزاید سرطان کبد هم جز مواردی است که با مصرف کلم بروکلی پیشگیری می شود.

یک تحقیق جدید بر روی موش ها نشان می دهد که مصرف بروکلی سه تا پنج بار در هفته خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهد.

این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف این میزان بروکلی در هفته آسیب های وارده به کبد که خطر ابتلای آن را به سرطان افزایش می دهد، کاهش می دهد.

محققان دانشگاه ایلینوی در آمریکا در این مطالعه متوجه شدند که مصرف بروکلی برای چند بار در هفته می تواند بر گسترش چربی در کبد که باعث عملکرد بد این عضو شده و خطر ابتلای آن را به سرطان افزایش می دهد، مقابله کند.

محققان در این مطالعه که در مجله Nutrition منتشر شده است موش ها را به چهار دسته تقسیم کردند و به دو گروه آنها یک رژیم غذایی کنترل شده بعلاوه بروکلی و بدون بروکلی و به دو گروه دیگر یک رژیم غذایی غربی متشکل از مقدار زیاد گوشت و ساکاروز و بدون بروکلی دادند.

نتیجه این مطالعه بیشترین میزان ندول های سرطانی را (گره های سرطانی) در موش هایی نشان داد که رژیم غذایی غربی داشتند.

همچنین این مطالعه نشان داد، موش هایی که رژیم غذایی غربی داشتند ندول های بزرگتری در کبد خود داشتند اما زمانی که بروکلی به رژیم غذایی آنها افزوده می شد شمار ندول ها کاهش می یافت.

محققان خاطر نشان کردند که چربی زیاد ناشی از رژیم غذایی غربی در کبد می ماند اما با اضافه شدن بروکلی به رژیم غذایی ، کبد میزان خروجی لیپیدها را از این عضو بیشتر می کند.

با این وجود محققان خاطر نشان کردند که افزوده شدن بروکلی به رژیم غذایی موش ها موجب کاهش وزن آنها نشد اما کبدهای این جوندگان سالم تر شدند.

این مطالعه محققان را بر آن داشت که پیشنهاد دهند افزودن بروکلی به رژیم غذایی می تواند انسان ها را سالم تر کند.

منبع:پزشکان بدون مرز

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا