نشست علمی این همایش با حضور اساتید هنر، سفرا و نمایندگان کشورهای عضو اکو، معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی و صنایعدستی و گردشگری، ریاست موسسه اکو، معاون پژوهشی دانشگاه الزهرا، اعضای هیات علمی دانشگاههای هنر از سراسر کشور، اعضای انجمن علمی پژوهشهای هنری ایران، مدیران و کارشناسان مراکز علمی، پژوهشگران هنر و دانشجویان علاقمند در محل موسسهفرهنگی اکو در تهران برگزارشد.
نشست علمی این همایش در قالب دو پنل تخصصی به ارایه دستاوردهای پژوهشی در زمینه اقتصاد هنر و فرهنگ پرداخت و ابعاد مختلف اقتصاد هنر و فرهنگ از منظر پژوهشگران هنر و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر بهنام زنگی دبیر علمی نخستین همایش ملی اقتصاد هنر و فرهنگ ایران درخصوص زیرساختها و خصوصیات تولید در حیطه فرهنگ و هنر گفت: اقتصاد فرهنگ و هنر حوزه بسیار متنوع و فراگیری است و دهها حوزه تولید و فرهنگ از موزهداری، گردشگری، نشر، سینما، معماری، هنرهای تجسمی و غیره را شامل میشود. بنابراین برخی از خصوصیاتی که در همه این زیرشاخهها مشخص است حاکی از آن است که با وجود گستردگیهای اقتصاد هنر و فرهنگ میتوان از آن در راستای پایدارسازی اقتصاد ملی استفاده کرد.
وی همچنین در نشست مطبوعاتی این همایش اعلام کرد: فراخوان نخستین دوره این همایش ملی با محورهای اقتصاد صنایعدستی، جایگاه هنر در اقتصاد دانشبنیان و مبانی کارآفرینی هنری صورت گرفته و با استقبال جامعه دانشگاهی و پژوهشگران هنر مواجه شد. مقالات ارسالی توسط اعضای هیات داوران مشتمل بر اعضای هیات علمی بیش از ده دانشگاه معتبر کشور، مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفت. 60 عنوان از مجموع مقالات ارسالی برای انتشار در کتاب مقالات و کتاب چکیده مقالات برگزیده شده و 15مقاله پژوهشی برای ارایه در نشست علمی همایش انتخاب شد.
دکتر زنگی نایب رییس انجمن علمی پژوهشهای هنری ایران در ادامه بر ضرورت حمایت و هدایت پژوهشهای پراکنده موجود در زمینه اقتصاد هنر و فرهنگ اشاره کرده و گفت: اقتصاد پویا، ارزشآفرین و اثرگذار هنر میتواند به منزله یکی از زیربخشهای مهم اقتصاد ملی تلقی شود که ظرفیتهای چشمگیری در پایدارسازی روند توسعه اقتصادی و مصونسازی آن از التهابات اقتصادی و سیاسی دارد. محصولات این میدان اقتصادی بر اساس ساختار و نظام درونیاش از حداقل سرمایهگذاری و حداکثر ارزشافزوده برخوردار بوده و میتواند جزو بازوهای کارآمد تحول اقتصادی قلمداد شود.
وی با تشریح ضرورت و اهمیت پرداختن به اصول پایهای، مبانی، چشمانداز و عملکرد اقتصاد هنر و فرهنگ، اظهار داشت، انجمن علمی پژوهشهای هنری ایران مصمم است تا گام دوم این رویداد علمی را با موضوع «اقتصاد هنر و فرهنگ ایران و بازارهای جهانی» همزمان با آغاز دوره پساتحریم در سال آینده برگزار کند و گردآمدن آثار پژوهشی اساتید و صاحبنظران فرصت مناسبی برای بدنه دولت و نهادهای تصمیمساز کشور در زمینه اقتصاد خواهد بود و امید میرود دستگاههای فعال عرصه فرهنگ، هنر و اقتصاد بهعنوان متولیان اصلی اقتصاد هنر و فرهنگ، به این موضوع حساسیت نشان داده و زمینههای استفاده از دستاوردهای این رویداد علمی را فراهم آورند.
نخستین همایش ملی اقتصاد هنر و فرهنگ با ارایه مقالات دکتر بهمن نامورمطلق، پروفسور عارف افتخار حسین، دکتر اشرف موسویلر، دکتر محمدرضا مریدی، دکتر بهنام زنگی، دکتر میترا معنویراد، مهندس بدرالدین احمدی، دکتر سهیلا صلاحیمقدم، دکتر الهه پنجهباشی، دکتر زهرا مسعودیامین، دکتر فریناز فربد، دکتر سعید زاویه و شماری از پژوهشگران دانشگاهی، با تقدیر از پژوهشگران برتر این حوزه و ارایه پیشنهادهای پژوهشی برای دوره آتی به کار خود پایان داد.
گفتنی است این همایش با مشارکت و پشتیبانی شماری از نهادهای زیربط با حوزه فرهنگ و هنر از جمله سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، دانشگاههای الزهرا، هنر اسلامی تبریز، هنر، تربیت مدرس، شاهد ستاد توسعه فرهنگ علم و فناوری دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و خبرگزاری علم و فرهنگ (سیناپرس) برگزار شد.
No tags for this post.