سورنا ستاری روز دوشنبه در حاشیه آیین برگزاری دومین هم اندیشی فعالان اقتصاد دانش بنیان و نوآوری با محوریت بررسی مسایل و مشکلات مالیاتی شرکت های دانش بنیان در پژوهشگاه نیرو در جمع خبرنگاران افزود: در این راستا سیستم های شتاب دهنده را در کشور راه اندازی کرده ایم، اکنون چندین شرکت در حوزه شتاب دهنده ها فعال هستند و می توان ایده را در بستر این شرکت ها تبدیل به ثروت کرد.
وی اظهارکرد: شرکت های شتاب دهنده در دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری مستقر هستند، در این راستا تعداد پارک های علم و فناوری در حال افزایش است به طوری که روز گذشته سی و هشتمین پارک علم و فناوری در کشور راه اندازی شد.
ستاری گفت: اقتصاد دانش بنیان یکی فرهنگ جمعی است و همه ما باید در کنار هم این فرهنگ را توسعه دهیم برای اینکه بتوانیم عدد قابل توجهی از اقتصاد کشور را از حوزه دانش بنیان داشته باشیم.
وی یادآور شد:ما وارث اقتصادی هستیم که پایه اش نفت است و یک فرهنگ غلط با خود آورده است و این فرهنگ باید تغییر کند، تمام توجه دولت در دو سال گذشته نیز این امر بوده و همانطور که در ابلاغ های مقام معظم رهبری نیز در خصوص اقتصاد مقاومتی آمده یکی از پایه ها و رکن اصلی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد پایه دانش است.
ستاری افزود:اقتصاد پایه دانش یعنی اینکه چه طور از دانش، ثروت ایجاد کنیم و بتوانیم آن را سرپا نگه داریم، در کشور دیگر نمی توانیم از درآمدهایی که از محل نفت و گاز به دست می آید بتوانیم نیازهای کشور را برآورده کنیم باید به این سمت برویم که از پتانسیل 32 میلیون جوان بین 20 تا 32 سالی که در کشور داریم و حدود 5 میلیون دانشجویی که نیروی انسانی فوق العاده ما در منطقه به حساب می آید بتوانیم استفاده کنیم.
عمده ایرانیان خارج کشور در شاخه مهندسی فعالیت دارند
ستاری یادآور شد: تعامل با ایرانیان خارج از کشور از سال جاری از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده و در این راستا از ایرانیان خارج از کشور در کنفرانس ها، شرکت ها استفاده می شود.
وی بیان کرد: در ماه های اخیر شتاب بازگشت ایرانیان خارج از کشور به ایران افزایش یافته، بیشتر این افراد تمایل به فعالیت در شرکت های دانش بنیان را دارند.
وی یادآور شد: از 120 ایرانی که به کشور بازگشته اند برخی جذب هیات علمی و بیشتر آنها در شرکت های دانش بنیان مستقر و فعال شده اند.
وی گفت: در خارج از ایران حدود 50 هزار دانشجو که تقریبا یک درصد جمعیت دانشجوی کشور است مشغول به تحصیل هستند که عمدتا 80 درصد آنها در حوزه مهندسی فعالی می باشند، ایرانیانی که به کشور بازگشته اند بیشتر تمایل به راه اندازی شرکت های دانش بنیان در حوزه مهندسی دارند.