دکتر 'محمود فتوحی' روز یکشنبه در مراسم اختتامیه پنجمین دوره جایزه جهانی سازمان دانشی در ایران اظهار داشت: به طور کلی، میزان ماندگاری فارغ التحصیلان دوره های کارشناسی ارشد و کارشناسی در کشور، کمتر از دوره های دکتری است که باید با تقویت فعالیت های دانش بنیان و به کارگیری خلاقیت دانشجویان و دانش آموختگان در این عرصه ها مانع خروج آنها از کشور شویم.
وی خاطرنشان کرد: 75 درصد از دانش آموختگان مقطع دکتری دانشگاه صنعتی شریف که در ایران هستند به عنوان عضو هیات علمی دیگر دانشگاه های کشور فعالیت می کنند.
فتوحی پرهیز از پراکنده کاری و تمرکز فعالیت استادان در حوزه های اولویت دار را از اهداف راهبردی دانشگاه صنعتی شریف در حوزه پژوهش عنوان کرد و گفت: در سال های اخیر سعی کردیم بخش زیادی از امور پژوهشی و تحقیقاتی خود را روی حوزه هایی مانند انرژی، محیط زیست، سلامت و صنایع خودرو متمرکز کنیم زیرا کشور به این فعالیت ها نیاز دارد.
وی افزایش نقش دانشگاه در توسعه صنعت و فناوری، ارتقای سطح کمی و کیفی تعاملات صنعتی دانشگاه، زمینه سازی برای تجاری سازی نتایج تحقیقات کاربردی، ایجاد زمینه مناسب جذب فارغ التحصیلان دانشگاه در صنعت، توسعه درآمدهای پایدار دانش بنیان دانشگاه و ایجاد شبکه شرکای راهبردی صنعتی را از دیگر راهبردهای دانشگاه صنعتی شریف در حوزه ارتباط با صنعت معرفی کرد.
فتوحی با بیان اینکه دانشگاه را نمی توان صرفا با بودجه های دولتی اداره کرد، نقش درآمدهای پایدار دانش بنیان را در توسعه و پیشبرد اهداف دانشگاه ها مورد تاکید قرار داد.
وی همچنین ایجاد پژوهشکده های مشترک با صنعت را از برنامه های در دست اقدام دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرد.
مراسم اختتامیه پنجمین دوره جایزه جهانی سازمان دانشی برتر در ایران با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس انجمن بین المللی مدیریت دانش محور در کشور اتریش، رئیس شورای عالی راهبری جایزه جهانی MAKE در ایران و جمعی از دانشگاهیان و صاحبان صنایع برتر کشور در محل سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد.
در این مراسم، مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، بانک پاسارگاد و شرکت پتروشیمی بندر امام به عنوان سه سازمان دانشی برتر کشور معرفی شدند که قرار است در رقابت های آسیایی جایزه MAKE حضور یابند.