بهره‌گیری از داروهای موجود برای مقابله با ویروس‌های خطرناک

دانشمندان به طور مداوم در حال جستجوی روش‌های جدید برای مبارزه با ویروس‌های مضر هستند، اما برای این کار همیشه نیازی به توسعه داروهای جدید نیست زیرا تولید داروهای جدید با مقابله با عوارض و تهدیدات جدید همراه است. توسعه داروهای جدید یک فرآیند ساده نیست و نیاز به انجام تحقیقات و آزمایشات بسیار دارد.

پروژه‌های تحقیقاتی همواره نیازمند صرف کردن مقادیر زیادی از زمان و پول است و همیشه نیز به نتایج مثبت منجر نمی‌شود. روی آوردن به داروهای موجود که ایمن بودن آنها برای استفاده در انسان‌ها اثبات شده به کاهش بخش عظیمی از فرآیند توسعه منجر شده و به طور بالقوه این فرآیند را برای یافتن درمان‌های جدید، ارزان‌تر، سریع‌تر و آسان‌تر می‌کند.

محققان دانشگاه لیدز با این رویکرد در ذهن بر روی خانواده "ویروس بونیاویریده" که شامل پاتوژن‌های خطرناک مانند کریمه کنگو ویروس هموراژیک و هانتا‌ویروسها متمرکز شدند. این ویروسها به طور فزاینده‌ای رو به رواج بوده و حضور خانواده این ویروس‌ها و میزان مرگ و میر بالا به یک مشکل جهانی بزرگ تبدیل شده است.

آزمایشات نشان داده است که داروهای موجود مانند هالوپریدول ضد جنون، فلوکستین ضد افسردگی و بوپی واکایین بی حس کننده موضعی در مهار کانال‌های یونی تنظیم سطوح پتاسیم و مسدود کردن توانایی ویروسهای "بونیاویریده" که سلولها را آلوده می‌کنند، موثر هستند.

محققان در حین آزمایش این داروها در برابر خانواده یکی دیگر از ویروس‌ها‌، هیچ اثر قابل توجهی را مشاهده نکردند.محققان بر این باور بودند که ویروس‌های مختلف، کانال‌های یونی مختلف برای ایجاد یک محیط رشد مطلوب هدف قرار داده و "بونیاویریده‌ها" به طور خاص کانال‌های یونی پتاسیم را هدف قرار می‌دهند.

آزمایش‌های بیشتری برای تایید این نتایج مورد نیاز است اما اطلاعات کنونی بسیار امیدوارکننده بوده و نشان دهنده فواید احتمالی ارزیابی داروهای موجود برای مقابله با تهدیدات جدید است.به گزارش ایسنا، یافته‌های این پژوهش جدید در " Journal of Biological" منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا