نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

موفق‌ترین دانشگاه‌های جهان در جذب بودجه پژوهش از بخش خصوصی

وی گفت: ایران با احتساب کل درآمدهای دانشگاه‌های خود در میان 30 کشور برتر این رتبه‌بندی قرار دارد.دکتر جعفر مهراد در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که نظام رتبه‌بندی تایمز در گزارشی، 20 دانشگاه برتر جهان را بر اساس سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تحقیقات دانشگاهی معرفی کرده است، افزود: در این رتبه‌بندی که در روز 13 اسفندماه جاری منتشر شده است، دانشگاه LMU مونیخ با 35 هزار و 691 دانشجو که 13 درصد آن را دانشجویان بین‌المللی تشکیل می‌دهند و نسبت دانشجو به استاد در آن 15.5 است، رتبه نخست را از نظر دریافت منابع مالی صنعتی به خود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: دانشگاه LMU از نظر توانایی جذب بودجه پژوهشی از بخش خصوصی در گروه 20 دانشگاه برتر دنیا قرار دارد؛ به گونه‌ای که این دانشگاه در سال 2013 تقریبا به ازای هر عضو هیات علمی 400 هزار دلار برابر با 288 هزار و 500 یورو از صنایع و کسب و کارهای مختلف جذب کرده است.

مهراد با بیان این که دانشگاه «دوک» رتبه دوم را در این رتبه‌بندی کسب کرده است، اظهار کرد: توانایی این دانشگاه در جذب بودجه‌های پژوهشی از بخش خصوصی تقریبا برابر با 290 هزار دلار به ازای هر عضو هیات علمی است.

به گفته وی تعداد دانشجویان این دانشگاه 15 هزار و 172 نفر، نسبت دانشجو به استاد 4.8 و سهم دانشجویان بین‌المللی از کل دانشجویان برابر 17 درصد برآورد می‌شود.

رییس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز، ادامه داد: موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی با جذب 254 هزار و 700 دلار به ازای هر عضو هیات علمی رتبه سوم جهان را از نظر تامین منابع مالی از بخش خصوصی در اختیار دارد.

وی تصریح کرد: این موسسه 9 هزار و 27 دانشجو دارد و سهم دانشجویان بین‌المللی آن 9 درصد و نسبت دانشجو به استاد 10 است.

این چهره ماندگار علمی کشور با تاکید بر این که اروپا در فهرست 20 دانشگاه برتر از نظر دریافت منابع مالی از بخش خصوصی دارای 9 دانشگاه برتر است، خاطرنشان کرد: آمریکای شمالی در این فهرست تنها دارای دو دانشگاه است در حالی که چین به تنهایی دارای چهار دانشگاه برتر در این رتبه‌بندی است.

مهراد، اضافه کرد: دانشگاه نفت چین در پکن موفق شده است به ازای هر عضو هیات علمی 227 هزار دلار جذب کند و در رتبه هفتم دانشگاه‌های جهان در این رتبه بندی قرار دارد.

وی با بیان این که آلمان، کره جنوبی، ترکیه، هلند و آمریکا هر کدام دارای دو دانشگاه برتر در این رتبه‌بندی هستند، تصریح کرد: ترکیه به عنوان کشوری در منطقه با دو دانشگاه در این رتبه بندی حضور چشمگیر دارد. به گونه‌ای که دانشگاه «آنادولو» با 242 هزار و 500 دلار به ازای هر عضو هیات علمی و دانشگاه استانبول با دو هزار دلار به ازای هر عضو هیات علمی به ترتیب رتبه‌های پنجم و نهم این رتبه‌بندی از نظر معیار تامین منابع مالی از بخش خصوصی را کسب کرده‌اند.

 

مهراد، اضافه کرد: زمانی که عملکرد همه جانبه یک کشور از این منظر ارزیابی می‌شود، آلمان با پنج دانشگاه که به طور متوسط 195 هزار و 800 دلار به ازای هر عضو هیات علمی بودجه پژوهشی از بخش خصوصی دریافت می‌کند، در راس برترین‌ها قرار دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، ادامه داد: پس از آلمان، کشورهای آمریکا و چین قرار دارند که به ترتیب و به طور متوسط 175 هزار و 900 دلار و 172 هزار و 100 دلار دارای بودجه پژوهشی به ازای هر عضو هیات علمی از منابع مالی بخش خصوصی هستند.

مهراد، با بیان این که انگلستان فاقد دانشگاه برتر در میان 20 دانشگاه ممتاز از نظر تامین منابع مالی از بخش خصوصی است، گفت: با وجود آن چنانچه تعداد دانشگاه‌ها را افزایش و رتبه‌بندی را بر اساس کشورها انجام دهیم، انگلستان دارای رتبه 22 در میان 30 دانشگاه برتر در این شاخص است که پس از ترکیه، بلژیک و ایران قرار دارد.

وی تصریح کرد: متوسط درآمد صنعتی انگلستان بر اساس عملکرد 5 دانشگاه برتر این کشور به ازای هر عضو هیات علمی 28 هزار دلار است.

مهراد با اشاره به وضعیت ایران در این رتبه‌بندی، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با احتساب درآمدهای کل دانشگاه‌ها در میان 30 کشور برتر این رتبه‌بندی قرار دارد.وی با تاکید بر این که پس از ایران کشورهای استرالیا، روسیه، کانادا، هندوستان، ایتالیا و فنلاند به ترتیب در رتبه‌های پانزدهم تا بیستم قرار دارند، افزود: وقتی درآمدهای صنعتی دانشگاه‌ها مورد مطالعه قرار می‌گیرند، مشاهده می‌شود که برخی از دانشگاه‌ها در برخی از رتبه‌ها درآمدهای بیشتری نسبت به سایر دانشگاه‌ها کسب می‌کنند.

رییس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز اظهار کرد: دانشگاه جانز هاپکینز که تقریبا 250 هزار دلار به ازای هرعضو هیات علمی درآمد صنعتی دارد رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. بیشترین درآمد این دانشگاه از یک کمپانی داروسازی است که به دانشکده پزشکی و دانشکده بهداشت عمومی آن واگذار شده است.

مهراد، تحقیقات دانشگاه جانز هاپکینز در پژوهش‌های علوم وابسته به زیست شناسی را در خور توجه دانست و یادآور شد: این دانشگاه به تحقیقات بازاریابی علاقه‌مند است و اطمینان دارد که این تجارب به دانشجویان شاغل به تحصیل این دانشگاه انتقال می‌یابد.

وی با بیان این که در دانشکده بازرگانی این دانشگاه درسی با عنوان «کشف بازار» ارائه می‌شود که در آن دانشجویان یاد می‌گیرند که چگونه فرآورده‌ای را به بازار عرضه کنند، افزود: این دانشگاه بیشتر به تجربه دانشجویان توجه دارد و دانشجویان در برخی از آزمایشگاه‌های بسیار معتبر کار می‌کنند و از طریق کارآموزی، کارآفرینی را یاد می‌گیرند.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با اشاره به تجربه دانشگاه دوک دراین حوزه، خاطرنشان کرد: دانشگاه دوک نیز از طریق موسسه پژوهشی کلینیکی خود رابطه تنگاتنگی با صنعت پزشکی و داروسازی دارد و با بیش از هزار و 200 پرسنل در مورد داروهای جدید تحقیق می‌کند.

مهراد کل درآمد این موسسه را بیش از 200 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: 35 درصد این میزان از طریق دولت فدرال و دیگر منابع مالی و مابقی از طریق جریانات صنعتی تامین می‌شود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل