نانوپوششی برای محافظت از فلزات در شرایط سخت و خورنده

محققان مؤسسه لایبنیتز نانوپوششی ارائه کردند که می‌تواند در شرایط سخت محیطی، سطوح فلزی و آلیاژی را در برابر خوردگی حفظ کند.محققان موفق به ارائه نانوکامپوزیتی شدند که می‌تواند حتی در شرایط بسیار سخت، سطح را در برابر خوردگی محافظت کند. این نانوپوشش زیست‌سازگار، برای استفاده در فلزات مختلف که در معرض گازهای خورنده، محیط‌های نمکی، فشارهای بالا و خستگی‌های زیاد هستند، مناسب است. محققان مؤسسه لایبنیتز، نتایج یافته‌های خود را در نمایشگاه نانوتک ژاپن  2015 عرضه کردند.

چارستن بیکر از مدیران این تیم تحقیقاتی می‌گوید: «این نانوپوشش پتنت شده را می‌توان با اسپری روی سطح قرار داد. این پوشش حاوی ذراتی است که به صورت کاشی‌های موجود در کف آشپزخانه، از سطح محافظت می‌کنند. چندین لایه از این ساختار روی هم قرار گرفته و در نهایت ساختاری چندلایه برای محافظت سطح ایجاد می‌کنند.»
ضخامت لایه نهایی در حد چند میکرون است که مانع از نفوذ گاز و سیالات به داخل پوشش می‌شود. در صورت وجود محلول نمکی یا سیالات خورنده، این لایه می‌تواند سطح را حفظ کند. بنابراین در محیط‌هایی که آب دریا، باران‌های اسیدی و پساب‌های خورنده شیمیایی وجود دارد این پوشش می‌تواند به کار گرفته شود. یکی از مزایای این پوشش آن است که حتی در شرایط فشار بالا نیز می‌تواند از سطح حفاظت کند.
بعد از پخت گرمایی، این پوشش به زیرلایه فلزی می‌چسبد و در برابر خراش و برخورد تصادفی مقاومت می‌کند. بنابراین این پوشش دربرابر فشارهای مکانیکی نیز مقاوم است. این نانوپوشش در تستی که در آن گلوله‌ای به وزن 1.5 کیلوگرم از ارتفاع یک متری روی آن می‌افتد، مقاومت کرده و هیچ تغییر شکلی از خود نشان نداده است. این بدان معناست که این پوشش می‌تواند در برابر برخورد شن و ذرات معدنی مقاوم باشد.

به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو،این نانوپوشش را می‌توان با اسپری کردن و فرآیند شیمی‌ تر روی سطح قرار داد و در دمای 150 تا 200 درجه سانتیگراد پخت. این پوشش برای فولاد، آلیاژهای فلزی و فلزاتی نظیر آلومینیوم، مس و منیزیم مناسب است. این پوشش حاوی نانوذرات پلاکتی شکل بوده که عاری از کرم شش ظرفیتی و فلزات سنگین است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا