سیدضیاءالدین شعاعی در نخستین کنفرانس بین المللی گرد و غبار در دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: طرح شناسایی منشاء در 11 استان دیگر ابلاغ شده و کمیته های در حال نهایی شدن است.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات در زمینه مقابله با گرد و غبار اشراف نداشتن بر منشاء های تولید گرد و غبار و مکانیزم وقوع آن است.
شعاعی افزود: ستاد مقابله با گرد و غبار با تصویب سازمان محیط زیست و تایید رئیس جمهوری تشکیل شده که 12 معاون وزیر عضو آن هستند و نقش هماهنگ کننده بین دستگاهی را ایفا می کند.
معاون عمرانی استاندار خوزستان نیز در این همایش با اشاره به دارایی ها و منابع اقتصادی استان، استفاده از صندوق ملی محیط زیست برای حل مشکلات زیست محیطی این استان را خواستار شد.
احمد سیاحی با بیان اینکه رونق اقتصادی زمینه ساز توسعه همه جانبه در جامعه است، گفت: خوزستان با احتساب درآمدهای نفتی رتبه نخست و بدون احتساب نفت رتبه چهارم درآمدزایی در کشور را دارد که این موضوع، در تعارض با وضعیت رفاهی مردم استان بوده است.
وی واژه 'گرد و خاک' را مناسب تر از 'گرد و غبار' توصیف کرد و گفت: این پدیده از زلزله و سیل نیز مخرب تر و سخت تر و جبران آن بسیار دشوار است.
معاون استاندار خوزستان تاکید کرد: ما با پدیده ای مواجه هستیم که هنوز بسته عملیاتی برای مقابله با آن را در اختیار نداریم.
سیاحی با بیان اینکه خوزستان با داشتن 9 درصد از مساحت کشور 29 درصد از کانون های فرسایش بادی را در خود جای داده است، افزود: آمارهای متناقض از منشاء این پدیده مقابله با ریزگردها را دشوار کرده است.
معاون عمرانی استاندار خوزستان اظهار کرد:بر اساس گزارش وزارت نیرو در ستاد ملی گرد و غبار، هشت درصد از کانون های گرد و غبار در ایران، دو درصد در اردن، 9 درصد در عربستان، 16 درصد در سوریه و 65 درصد در عراق است این در حالیست که مطالعات سازمان هواشناسی نشان می دهد که 82 درصد منشاء گرد و خاک خارجی و 10 درصد داخلی و 6 درصد مشترک است.
به گفته وی، مطالعات سازمان زمین شناسی نیز نشان می دهد که وسعت کانون های گرد وغبار در خوزستان 350 هزار هکتار است.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت سازمان های بین المللی اظهار کرد:نحوه مشارکت با کشورهای دیگر و راهکارهای بین المللی مقابله با این پدیده باید ارزیابی شود.
سیاحی در ادامه تاکید کرد: تشکیل کمیته راهبری حل مشکلات زیست محیطی استان و استفاده از صندوق ملی محیط زیست برای حل این مشکلات ضروری است.
به گزارش ایرنا، خوزستان از اوایل دهه 80 درگیر گرد و غبار است که این پدیده سال به سال شدیدتر می شود.
همایش بین المللی گرد و غبار از 12 تا 14 اسفند در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران در حال برگزاری است.
به گزارش ایرنا؛ مهمانانی از کشورهای عراق، آمریکا، اسپانیا، بوسنی، عراق و پاکستان و همچنین نماینده برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) در این همایش شرکت دارند. 210 مقاله به این همایش ارسال شد که 196 مقاله پذیرفته شده است.