مخابرات نفت، دومین شبکه مخابراتی کشور
محمدعلی پیشاهنگ مدیر مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات در رابطه با اهمیت مخابرات نفت در گفت و گو با خبرنگار سیناپرس گفت: انتقال استحصالات به صورت خوراک به پالایشگاه ها و تحویل فرآورده ها به انبارهای پخش انتقال مهمی در صنعت نفت است که باید به موقع و به روز و در سلامت اتفاق بیفتد. اگر یک روز این انتقال اعم از تحویل دادن خوراک و تحویل گرفتن فرآورده ها و … با مشکل مواجه شود، ظرفیت کافی برای ادامه دادن پالایشگاه ها به کارشان وجود ندارد. در اینجا نقش حیاتی خطوط لوله برای انجام این فعالیت ها به خوبی روشن می شود.
وی افزود: به عبارت دیگر خطوط لوله به منزله عروق خونرسان در پیکره یک انسان است که سلسله اعصاب آن هم مخابرات است که وظیفه کنترل انتقال صحیح را بر عهده دارد. به همین دلیل است که از بدو تاسیس شرکت ملی نفت و انتقال فرآورده ها، مخابرات در کنارش قرار گرفته است و از این روست که قدمت مخابرات نفت از مخابرات ایران بیشتر است.
مدیر مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات در ادامه افزود: طراحی هایی که بر روی این شبکه انجام می گیرد به مراتب نیاز به دقت و هزینه بیشتری دارد و همه تجهیزات برای اینکه ضریب اطمینان بالایی داشته باشد به صورت دوتایی پیش بینی شده است. از این روست که شبکه مخابرات نفت از نظر وسعت دومین شبکه مخابراتی کشور بعد از مخابرات ایران و اولین شبکه مخابراتی صنعتی نفت در خاورمیانه شناخته شده است.
وی بیان کرد: طی سال های 88 تا به امروز تعداد ایستگاه های مخابراتی از 265 ایستگاه به 291 ایستگاه افزایش پیدا کرده است که این به معنی گسترش صنعت نفت و خطوط انتقال است.
بنا به گفته پیشاهنگ مخابرات نفت در حال حاضر، آخرین مدل روز مرکز تلفن دنیا بر پایه اینترنت پروتکل را در اختیار داشته و این افتخار را دارد که بزرگترین شبکه بر پایه IP از نظر وسعت متعلق به وزارت نفت است. از آنجا که امروزه با پیشرفت دیتا و انتقال اطلاعات تنها انتقال صدا کفایت نمی کند بنابراین، به سمت سیستمی رفته که بتواند تمام فضای صنعتی نفت کشور را پوشش دهد.
شبکه مخابرات نفت از نظر وسعت دومین شبکه مخابراتی کشور بعد از مخابرات ایران و اولین شبکه مخابراتی صنعتی نفت در خاورمیانه شناخته شده است.
وی در رابطه با توسعه این شبکه گفت: توسعه این شبکه همگام با گسترش و توسعه صنعت نفت مطرح است. به این معنا که در راستای توسعه مراکز و وسعت خطوط انتقال همپا و همراه این صنعت کارمان را از جهت کمی و کیفی توسعه می دهیم.
مدیر مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات در ادامه با اشاره به شبکه اینترانت نفت گفت: یکی از افتخارات و سربلندی های مهم سیستم مخابرات نفت که به آن می بالیم این است که ما یک شبکه اینترانت و بسته در اختیار داریم. یعنی در شبکه اصلی مخابرات نفت به هیچ ماهواره و اینترنتی متصل نیستیم و هیچ راه نفوذی در سیستم مخابرات نفت وجود ندارد. البته سرویس های اینترنتی برای همکارانمان وجود دارد اما در مسیری مستقل و بر روی شبکه ای جداگانه. شبکه اینترانت برای عملیات صنعتی و شبکه اینترنت برای بهره برداری های خاص در نظر گرفته شده است که این دو شبکه از هم ایزوله و جدا هستند.
وی ادامه داد: البته برای مواقع بحران تدارکات و ماهواره ای تحت عنوان ماهواره ثریا پیش بینی کردیم که اگر زمانی اتفاق پیش بینی نشده ای بیفتد و شبکه های زمینی( فیبر نوری، رادیویی ) از کار بیفتد، تلفن های ماهواره ای ثریا را برای ارتباط در مواقع بحران پیش بینی کردیم.
ارتباط با مخابرات و زیرساخت در راستای تحقق شبکه ملی اطلاعات
پیشاهنگ در ادامه در رابطه با همکاری های صورت گرفته با شرکت مخابرات ایران پیرامون شبکه ملی اطلاعات کشور، گفت: در راستای تحقق شبکه ملی اطلاعات یک ارتباط تنگاتنگ با مخابرات ایران و شرکت زیرساخت داریم. چرا که، همه اینها سرمایه های ملی و متعلق به مردم است و هرجا که بتوانیم سرویس هایی را در اختیار آنان قرار دهیم این اتفاق افتاده است.
وی در رابطه با جزئیات همکاری پیرامون شبکه ملی اطلاعات گفت: هدف از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات نگهداری داده های دولتی و ارتباط سازمان ها و نهادها با یکدیگر به صورت بر خط است. متولی این طرح مخابرات ایران است و طبق برنامه تدوین شده برای این شبکه قرار است وزارت نفت و چهار شرکت اصلی تابعه آن هم به این شبکه وصل شوند. از این رو ارتباطات فیزیکی این اتصال را فراهم کردیم و در حال انعقاد قرارداهایی با نهادهای متولی این شبکه هستیم و به زودی وزارت نفت و شرکت های تابعه آن به این شبکه متصل خواهند شد.
پیشاهنگ ضمن اشاره به خدمات رسانی به سایر نهادها و سازمان ها تاکید کرد: مخابرات نفت مکلف است فقط به شرکت های نفتی سرویس بدهد اما علاوه بر این ها به دیسپچینگ (نظارت بر تامین و توزیع) توانیر هم به صورت استثنا خدمات می دهیم.
گزارش: هانیه حقیقی
No tags for this post.