هوای شهرهای هند و بویژه پایتخت این کشور که براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی از آلوده ترین شهرهای جهان محسوب می شود، با نداشتن برنامه ای برای کاهش آلودگی به شتاب به سوی بحران پیش می رود.
براساس نتایج یک بررسی که در دهلی نو درخصوص آلودگی هوا انجام شده است ،موارد ابتلا به اختلالات ریه در دهلی نو برای افراد غیر سیگاری با توجه به افزایش مدت زمان زندگی در این شهر افزایش می یابد .
دراین بررسی، خطر ابتلا به اختلالات ریه در افراد سیگاری و غیر سیگاری 34.5 درصد اعلام و اضافه شده است براساس این بررسی افراد سیگاری و غیر سیگاری در دهلی نو به یک اندازه در خطر ابتلا به بیماری ریه قرار دارند.
دولت در یک دوره 15 روزه (یکم تا 15 ژانویه 2016) اقدام به آزمایش مشکلات تنفسی و ریه 3 هزار نفر در شهر دهلی نو کرده است.
در این آزمایش در صورتی که عملکرد ریه در سطح 90 درصد باشد،فرد از دستگاه تنفسی سالمی برخوردار است اما اگر عملکرد ریه زیر 70 درصد باشد ، فرد دچار اختلال ریه است.
نتایج بدست آمده در این بررسی نشان داد که از هر سه نفر در دهلی نو یک نفر دارای اختلالات ریه است.
اطلاعات بدست آمده نشان می دهد که 36.7 درصد از افرادی که در دهلی نو بیش از 20 سال زندگی کرده اند اختلال ریه بیشتری نسبت به افرادی که بین 5 تا 9 سال در دهلی زندگی کرده اند ،دارند.
درادامه این گزارش اضافه شده است اختلالات ریه با افزایش سن در افراد بیشتر می شود به طوری که 17.5 درصد از افراد زیر 20 سال و 41.9 درصد از افراد بین 41 تا 50 سال در دهلی نو دارای اختلالات ریه هستند.
براساس نتایج این تحقیق ،افراد زیر 20 سال ساکن در دهلی 8.7 درصد و افراد با سن بین 41 تا 50 سال 30.3 درصد اختلال ریه داشتند.
این تحقیق نشان داد که ساکنان منطقه «گکول پوری» در دهلی نو با 48.25 درصد بیشترین تعداد مبتلایان به بیماری ریه و اختلالات تنفسی را داشتند.
براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، پایتخت هند با 8.5 میلیون خودروی در حال تردد دارای هوایی با بیشترین میزان غلظت ذرات درجهان است.
دولت محلی دهلی نو برای کاهش آلودگی هوا طرح تردد زوج و فرد خودروها را از نخستین روز سال 2016 به مدت 15 روز به مرحله اجرا گذاشت.
گرد و غبار، ترافیک،دود ،استفاده از سوخت های فسیلی آلاینده و جمعیت زیاد ،دهلی نو پایتخت هند را در رده آلوده ترین شهرهای جهان قرارداده است.
به گفته مقامات بهداشتی هند، آلودگی هوا باعث آسیب دائمی به ریه ها و مرگ 1.3 میلیون نفر در سال دراین کشور می شود
براساس این آمارها، آلودگی هوا پس از بیماریهای قلبی دومین عامل مرگ مردم هند است.
هند کشوری است که به دلیل توسعه صنعتی از سوخت های دیزلی به مقدار فراوان استفاده می کند ،یکی از راهکارهای دولت هند برای مبارزه با آلودگی هوا ، استفاده حداقلی از سوخت دیزلی است.
براساس تحقیقاتی که به تازگی توسط تیمی در دانشگاه سوروی انگلستان انجام شده دهلی نو به علت موقعیت مکانی ، وضعیت آب و هوا ،جمعیت درحال افزایش و مصرف انرژی در رده آلوده ترین شهرهای جهان قرار گرفته است.
بانک جهانی نیز چندی پیش در گزارشی اعلام کرد دهلی از لحاظ دارا بودن ذرات معلق در رده نخست شهرهای جنوب آسیا قرار دارد.
علاوه بر دهلی، شهرهای کراچی، داکا و کابل نیز در میان 20 شهر آلوده کشورهای درحال توسعه قرار دارند که بانک جهانی از آنها نام برده است.
میزان آلایندگی هوای دهلی نو پایتخت هند به عنوان آلوده ترین شهر در جهان، 60 برابر بیشتر از مقدار مجاز تعیین شده از سوی سازمان بهداشت جهانی است.
به گزارش ایرنا،وزیر محیط زیست هند گفت: روزانه 80 نفر در دهلی نو پایتخت این کشور براثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.