نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

قمر پلوتو احتمالا یک اقیانوس داشته است!

 در تصاویر منتشرشده از قمر «شارون» قسمت‌های ترک‌خورده‌ای روی سطح آن مشاهده می‌شود که منجمان معتقدند این ترک‌ها احتمالا آثار به‌جامانده از یک اقیانوس روی سطح این قمر است. منجمان و دانشمندان می‌گویند که این ترک‌ها آثار به‌جامانده از یخ‌زدگی اقیانوس‌های روی سطح این قمر است که با منبسط شدن سطح سیاره، ترک و شکست ایجاد کرده‌اند.

همچنین تصویری که در عمق 1100 مایلی از منطقه‌ای به نام Serenity Chasma  منتشر شده است؛ ترک‌های بسیار بزرگی را در استوای کارن نشان می‌دهد، ترک‌هایی که میزان ارتفاع آن‌ها به نوعی طولانی‌ترین دره‌های منظومه‌ شمسی به‌حساب می‌آیند.

«شارون» یکی از قدیمی‌ترین قمرهای پلوتو است که مدت‌زمان زیادی از تشکیل آن در منظومه شمسی می‌گذرد. کارشناسان درباره این قمر و نحوه شکل‌گیری اقیانوس‌ها در سطح آن احتمال می‌دهند که گرمای حاصل از فعالیت‌های رادیواکتیوی هسته این قمر و برخورد سنگ‌های کوچک،  این اقیانوس را به‌صورت مایع نگه‌داشته است. بااین‌حال به‌مرورزمان آب‌های این اقیانوس به دلیل دمای بسیار پایین سطح قمر و فاصله بسیار زیاد با خورشید یخ‌زده‌اند و بر اثر منبسط شدن سطح سیاره ترک‌هایی را ایجاد کرده‌اند. عمر این ترک‌ها و اقیانوس‌های یخ‌زده  روی قمر پلوتو «شارون» بیش از چند صد میلیون سال تخمین زده شده است.

 

 

 

منبع:آی تی رسانه

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل