12هواپیمای زمینگیر،حاصل طرح یک میلیارددلاری
مشاور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات وفناوری با اشاره به مشکلات موجود در بحث هواپیمای ایران 140 گفت: با توجه به سرمایهگذاری انجام شده برای این هواپیماها باید دولت کمک کند که نواقص 12 فروند هواپیمای موجود را برطرف کنیم تا آنها در خطوط هوایی فعال شوند.
به گزارش ایسنا، دکتر فتحالله امی که در دومین نشست روسای پژوهشگاهها و مراکز پژوهشی در محل پژوهشگاه شیمی سخن می گفت با بیان این که تا پایان اجرای سند چشمانداز توسعه پنجساله زمان چندانی باقی نمانده است، گفت: ضرورت دارد شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تدوین اسناد، پیگیری تحقق آنها را نیز در دستور کار داشته باشد و زمینه اجرایی و اعتبارات آن را فراهم کند.
وی به موضوع هواپیمای ایران 140 که جزو اهداف سند چشمانداز کشور به شمار میرود، اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلات ایجاد شده در هواپیمای ایران 140 لازم است که دولت کمک کند تا نواقص این هواپیما برطرف شده و 12 فروند هواپیمای موجود در خطوط هوایی کشور فعال شوند.
دانشیار هوافضای دانشگاه تربیت مدرس افزود: در حال حاضر مشکل هواپیمای ایران 140 بحث موتور آن است و با توجه به این که بیش از یک میلیارد دلار برای انتقال تکنولوژی و طراحی و ساخت آن سرمایهگذاری شده است؛ بنابراین لازم است نواقص موجود هر چه سریعتر برطرف شود تا بتوان از این هواپیماها بهرهمند شد.
وی در ادامه با بیان این که در حال حاضر نگاه دستگاههای اجرایی به پژوهش چندان مثبت نیست، تصریح کرد: 95 درصد بودجه پژوهشی پژوهشگاهها صرف امور جاری میشود و مابقی آن نیز جهت انجام انتظارات پژوهشی کشور محدود است.
مسوول دفتر امور فناوری استانها در معاونت علمی خاطرنشان کرد: در صورتی که پژوهشگاهها به خوبی در کشور فعالیت نداشته باشند، نمیتوانیم توقع چندانی جهت توسعه فناوری، نوآوری و تحقق اقتصاد دانش بنیان در کشور داشته باشیم.به گفته وی در حال حاضر یکی از امیدهای ما موضوع توسعه شرکتهای دانش بنیان است که باید مطابق اسناد موجود رشد و توسعه یابند.
مشاور معاون پژوهشی وزیر علوم در ادامه سخنانش با تاکید بر ضرورت توجه به شاخصهای کیفی در مراکز آموزشی و پژوهشی گفت: به عنوان نمونه میتوان به دانشگاه صنعتی دزفول اشاره کرد که با وجود آن که عضو هیات علمی رسمی ندارد اما دارای 40 تا 50 دانشجوی دکتری است!
وی با بیان این که دیوان محاسبات علمی کشور همانند دیوان محاسبات مالی قدرت احضار افراد مراکز مربوطه را ندارد، گفت: به عنوان نمونه باید مراکزی که کیفیت و راندمان علمی کافی را ندارند منحل کنیم اما این قدرت در دیوان محاسبات علمی وجود ندارد.
وی معتقد است که مدرک دانشجویان تحصیلات تکمیلی که مقاله و پایاننامه خود را با دریافت پول میخرند، باید باطل شود و رشتههای تقلبی در برخی از مراکز آموزشی و یا پژوهشگاههای تقلبی را باید منحل کرد.وی با اشاره به ضرورت کاربردی کردن نتایج پژوهشگاهها گفت: پژوهشگاههایی که در رفع نیازهای احیای دستگاهها موفق عمل کردند باید تقویت شوند اما پژوهشکدههایی که نتوانستهاند ماموریت خود را انجام دهند باید منحل شده و هزینههایی را که صرف آنها میشود به پژوهشگاههای فعال ارائه کنیم.
امی با تاکید بر این که پژوهشگاهها باید در جهت تشکیل شرکتهای دانش بنیان به منظور تجاری سازی محصولات وارد عمل شوند، گفت: تسهیلات خوبی برای این شرکتها توسط دولت فراهم شده است که در صورت تشکیل این شرکتها توسط پژوهشگاهها میتوان از این تسهیلات استفاده کرد.مشاور معاون پژوهشی وزیر علوم در پایان گفت: در ستاد معاونت پژوهشی وزارت علوم، شورای مشاورهای فعال است که مسائل و موانع پژوهشی را مورد طرح و بررسی قرار میدهد که موارد مطرح شده دومین جلسه روسای پژوهشگاه و موسسات پژوهشی در آن جلسه مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
No tags for this post.