نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

گزارش تصویری و تحلیل فنی امامزاده جعفر فیروزکوه

پلان بنای امامزاده جعفر فیروزکوه  شامل اتاق ورودی و اتاق مقبره بوده و نمائی ساده دارد. در وسط اتاق ورودی یک ستون قطور مشاهده می شود و دیوار های این اتاق اندودی از گچ دارد و دور تا دور اتاق را در سال های اخیر با نمای سنگ مرمر پوشانده اند .

با توجه به شواهد و ویژگی های بنا می توان قدمت بنای اصلی مقبره را متعلق به قرون هفتم و هشتم هجری و بنای الحاقی آن را متعلق به قرون دهم و یازدهم هجری دانست .

پلان اتاق مقبره از داخل ه هشت ضلعی است و در دیوار ضلع جنوبی دو پنجره مشاهده می شود که نقش نورگیر را ایفا می کنند.

 در وسط این اتاق ضریح چوبی منبت کاری شده امامزاده قرار گرفته است .  دیوار های داخل این اتاق نیز اندودی از گچ داشته و کف آن سیمان کاری شده است.

بنا دارای یک گنبد مخروطی دو پوش است که از بیرون مخروطی و از داخل حالت مقعر دارد. در زیر گنبد دو چوب به صورت صلیب کار گذاشته شده که نقش مهار کننده را ایفا کرده و از رانش گنبد جلو گیری می کنند.

در صفحه 116 کتاب بقاع متبرکه استان تهران در مورد این امامزاده چنین می خوانیم : « بنای امامزاده شامل دو بخش است : بخش اول مشتمل بر برج مقبره ای هشت ضلعی است که گنبد آن از داخل به صورت عرقچین و از خارج رک ( مخروطی ) است . …. بخش دوم بنا که مرقد امامزاده  در آن واقع  شده و در ضلع شرقی بقعه اصلی  احداث شده ….است . با توجه به شواهد و ویژگی های بنا می توان قدمت بنای اصلی مقبره را متعلق به قرون هفتم و هشتم هجری و بنای الحاقی آن را متعلق به قرون دهم و یازدهم هجری دانست . »

در صفحه 224 کتاب آثار تاریخی فیروزکوه نیز در مورد اتاق مقبره این امامزاده چنین آمده است:

« در ضلع شرقی بقعه اصلی که قبر امامزاده در آن قرار دارد ، بنایی به صورت طاق چشمه احداث کرده اند که دارای پایه مکعب مستطیل قطوری در وسط است که با چهار تویزه در جوانب ، مقدمات احداث طاق هارا فراهم کرده است . تویزه دارای قوس جناغی بوده و گنبد های وسط آن عرقچین  می باشد . در هر یک از اضلاع چهار گانه ابن بنا 2 طاق نما تعبیه کرده اند که آن هم دارای قوس  جناقی است . »

گزارش تصویری و تحلیل فنی : احسان محمدحسینی – فاطمه کردی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل